Producătorul austriac de băuturi energizante Red Bull a fost vizitat de inspecțiile Uniunii Europene

Redacția mart. 21, 2023 0 comentarii
jesper-brouwers-B2Cs6kw5VNM-unsplash

Autorităţile UE de reglementare antitrust au efectuat percheziţii la o companie activă în sectorul băuturilor energizante, din cauza suspiciunilor că ar fi făcut parte dintr-un cartel şi a abuzat de poziţia dominantă pe piaţă, a anunţat marţi Comisia Europeană, citată de Agerpres.

Producătorul austriac de băuturi energizante Red Bull a confirmat că unele din sediile sale din UE au fost percheziţionate, a informat agenţia austriacă de presă APA, deşi compania nu a dorit să facă comentarii suplimentare când a fost contactată de Reuters.

Executivul comunitar, care a precizat că luni au avut loc percheziţiile, nu a dat publicităţii numele companiei sau ţările în care s-au desfăşurat inspecţiile.

“Comisia Europeană este îngrijorată că firma inspectată ar fi încălcat reglementările antitrust ale UE care interzic cartelurile şi practicile de afaceri restrictive. Compania care a fost inspectată ar fi putut de asemenea încălca reglementările care interzic abuzul de poziţie dominantă pe piaţă”, potrivit comunicatului CE.

Firmele care încalcă reglementările antitrust ale UE se pot confrunta cu amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri globală.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *