Reuters: Microsoft este gata să obțină acordul UE pentru achiziția Activision cu o ofertă de licență

Redacția mart. 3, 2023 0 comentarii
microsoft

Microsoft Corp ar putea obține  aprobarea antitrust din partea UE pentru achiziția Activision, în valoare de 69 de miliarde de dolari, cu ajutorul ofertei sale de acorduri de licență pentru rivali, potrivit surselor Reuters.

Microsoft a anunțat oferta Activision în ianuarie anul trecut, cea mai mare din istoria sa, pentru a concura cu liderii Tencent și Sony, pe piața în plină expansiune a jocurilor video și pentru a se aventura în metavers.

Comisia Europeană, care urmează să se pronunțe asupra tranzacției până pe 25 aprilie, nu se așteaptă să ceară ca Microsoft să vândă active pentru a obține aprobarea sa, au declarat surse.

Acțiunile Activision, care au urcat cu 1,8% în tranzacțiile de dinaintea pieței după publicarea articolului Reuters, au crescut cu 2,6% la sfârșitul tranzacției.

Luna trecută, președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că grupul american de software este pregătit să ofere rivalilor acorduri de licență pentru a răspunde preocupărilor antitrust, dar că nu va vinde franciza profitabilă „Call of Duty” a Activision.

Microsoft a declarat că s-a „angajat să ofere soluții eficiente și ușor de aplicat care să răspundă preocupărilor Comisiei Europene”.

„Angajamentul nostru de a acorda pe termen lung un acces 100% egal la Call of Duty pentru Sony, Steam, NVIDIA și alții păstrează beneficiile acordului pentru jucători și dezvoltatori și crește concurența pe piață”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft.

Luna trecută, Microsoft a declarat că a semnat acorduri de licență pe 10 ani cu Nintendo și Nvidia care vor aduce Call of Duty pe platformele lor de jocuri, acordurile fiind condiționate de unda verde pentru acordul cu Activision.

Tranzacția se confruntă cu obstacole de reglementare în Marea Britanie, unde agenția britanică pentru concurență a sugerat ca Microsoft să renunțe la Call of Duty pentru a răspunde preocupărilor sale, în timp ce Comisia Federală pentru Comerț din SUA a cerut unui judecător să blocheze tranzacția.

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *