Șeful platformei de criptomonede FTX, arestat în Bahamas, va fi extrădat. Bankman-Fried a fost acuzat de comiterea “uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”

sam bankman fried Foto: Slate.com

Sam Bankman-Fried, fostul șef al bursei de criptomonede eșuate FTX, a fost de acord să fie extrădat în SUA pentru a fi acuzat, potrivit BBC.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani, care locuiește în Bahamas, a fost acuzat de comiterea “uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”, au declarat autoritățile americane.

O sursă apropiată lui Bankman-Fried, care neagă acuzațiile, a declarat pentru BBC că acesta a fost de acord să fie extrădat.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

FTX a cerut falimentul, lăsând multe persoane în imposibilitatea de a retrage fonduri.

Potrivit unui document depus la tribunal, FTX datora celor mai mari 50 de creditori ai săi aproape 3,1 miliarde de dolari (2,5 miliarde de lire sterline).

Nu este clar când va fi extrădat în SUA dl Bankman-Fried, în urma arestării sale la 12 decembrie. Miercuri este programată o audiere în Bahamas, care ar putea pregăti terenul pentru extrădarea sa în SUA, potrivit Reuters.

Printre cele mai grave acuzații aduse împotriva sa se numără faptul că a folosit miliarde de dolari din fondurile clienților pentru a susține compania sa de tranzacționare a investițiilor Alameda.

Fondatorul FTX a fost acuzat, de asemenea, că a folosit “zeci de milioane” din câștigurile obținute în mod ilicit pentru contribuții ilegale la campanii electorale atât pentru democrați, cât și pentru republicani, a declarat dl Williams.

Securities and Exchange Commission a declarat că cel care a fost poreclit anterior “Regele cripto” a construit o “casă de cărți de joc pe o fundație de înșelăciune”.

Cu toate acestea, dl Bankman-Fried a încercat să se distanțeze de acuzațiile de activitate ilegală și, într-un interviu acordat BBC News înainte de arestarea sa, a declarat: “Nu am comis fraudă cu bună știință. Nu cred că am comis fraude. Nu am vrut să se întâmple nimic din toate acestea. Cu siguranță nu am fost nici pe departe atât de competent pe cât am crezut că sunt”.

Dl Bankman-Fried a negat, de asemenea, acuzațiile potrivit cărora ar fi trebuit să fie conștient de faptul că Alameda Research folosea fondurile clienților FTX.

Bursa FTX a permis clienților să tranzacționeze bani normali pentru criptomonede precum Bitcoin.

Criptomonedele nu sunt monede tradiționale, ci sunt stocate online și acționează mai mult ca vehicule de investiții sau titluri de valoare – adesea cu un grad ridicat de volatilitate.

Se estimează că FTX avea aproximativ 1,2 milioane de utilizatori înregistrați care foloseau bursa, dar mulți dintre ei s-au întrebat dacă își vor recupera vreodată banii blocați în portofelele digitale ale FTX.

Dl Bankman-Fried a fost considerat cândva o versiune tânără a legendarului investitor american Warren Buffett și, la sfârșitul lunii octombrie, avea o avere netă estimată la peste 15 miliarde de dolari.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: