S&P a retrogradat vineri ratingul uriaşului grup imobiliar China Evergrande Group, care are datorii de peste 300 de miliarde de dolari

Redacția dec. 18, 2021 0 comentarii
evergrande proiect

Agenţia de evaluare financiară S&P a retrogradat vineri ratingul uriaşului grup imobiliar China Evergrande Group, ale cărui datorii depăşesc 300 de miliarde de dolari, la nivelul default, nerecomandat investiţiilor, după ce acesta a ratat plata dobânzilor unor obligaţiuni la începutul acestei luni, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

”Evaluăm că China Evergrande Group şi filiala sa de finanţare offshore Tianji Holding nu au reuşit să plătească cuponul pentru obligaţiuni restande denominate în dolari americani”, a spus S&P într-un comunicat.

S&P a adăugat că Evergrande a cerut ca ratingurile să fie retrase în urma retrogradării la nivelul ”default selectiv”, un termen pe care firmele de rating îl folosesc pentru a descrie o plată ratată pentru nişte obligaţiuni, dar nu neapărat a tuturor obligaţiunilor acesteia.

”Evergrande, Tianji sau mandatarul lor nu au făcut niciun anunţ sau nicio confirmare cu privire la starea plăţilor cupoanelor”, a mai arătat S&P.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.