SUA și aliații săi plănuiesc noi sancțiuni la adresa Rusiei

Redacția mart. 29, 2022 0 comentarii
vladimir putin, rusia, presedinte rus, kremlin, moscova

Statele Unite și aliații săi plănuiesc noi sancțiuni asupra mai multor sectoare ale economiei Rusiei care sunt esențiale pentru susținerea invaziei Ucrainei, inclusiv lanțurile de aprovizionare, a declarat marți secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, scrie Reuters.

Adeyemo, vorbind la Londra în călătoria europeană pentru a se consulta cu aliații cu privire la întărirea și aplicarea sancțiunilor pentru pedepsirea Rusiei, a spus că extinderea acestor eforturi are ca scop subminarea „capacității Kremlinului de a-și opera mașina de război”.

„Pe lângă sancționarea companiilor din sectoarele care permit activitățile maligne ale Kremlinului, intenționăm să luăm, de asemenea, măsuri pentru a le perturba lanțurile critice de aprovizionare”, a spus Adeyemo în observațiile pregătite pentru a fi livrate la grupul de reflecție Chatham House din Londra. „Sunt acțiuni pe care le vom întreprinde în coordonare cu cei peste 30 de parteneri și aliați care s-au alăturat coaliției noastre ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia”, a adăugat el, fără a identifica sectoare sau companii specifice.

Sancțiunile impuse de la începutul invaziei pe 24 februarie, inclusiv înghețarea activelor în valută ale băncii centrale ruse, interzicerea băncilor ruse cheie și elitelor bogate de la tranzacții în valută și restricții la export pentru semiconductori avansati și alte tehnologii s-au dovedit extrem de eficiente, a spus Adeyemo, aruncând Rusia. într-o criză financiară.

Sancțiunile au slăbit economia rusă și au lăsat Kremlinul cu mai puține resurse.

„Aliații și partenerii noștri se angajează să facă pași semnificativi suplimentari pentru a constrânge economia rusă, atâta timp cât va continua invazia Rusiei”, a spus Adeyemo.

El a atribuit succesul sancțiunilor unui efort multilateral puternic și puterii unui sistem economic și financiar internațional construit de țările democratice la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care a creat instituții precum Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și precursorul Organizația Mondială a Comerțului.

Aceste instituții au creat reguli, norme și valori internaționale care au pregătit scena pentru decenii de prosperitate, dar care au fost respinse de Rusia în invazia sa în Ucraina, a spus el.

„Răspunsul nostru multilateral demonstrează că sistemul financiar internațional și piața economică nu sunt deschise celor care nu respectă principiile de bază ale integrității teritoriale și autodeterminarii”, a spus Adeyemo.

Aceasta îi include pe oligarhii ruși vizați de sancțiuni și pe cei care ar putea încerca să-i ajute să-și ascundă bunurile, a spus el, adăugând că și ei se vor confrunta cu sancțiuni.

Adeyemo a spus că sistemul internațional care a dat naștere sancțiunilor trebuie consolidat, inclusiv prin abordarea insecurității alimentare rezultată în urma conflictului, care a perturbat transporturile de cereale din Ucraina.

El a mai spus că comunitatea internațională trebuie să finalizeze acordul global privind impozitul minim pe profit și să continue să ofere resursele necesare pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, cu un acces mai larg la vaccin.

Adeyemo a mai spus că utilizarea sancțiunilor economice trebuie îmbunătățită pentru a le păstra eficacitatea, inclusiv evitarea acțiunilor unilaterale și asigurându-se că acestea sunt legate de obiective politice clare și pot fi ușor inversate atunci când acestea sunt îndeplinite.

Sursa foto: Kremlin.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.