Tesla a început să accepte comenzi pentru Roadster / Nu este clar cât va costa

Redacția apr. 14, 2022 0 comentarii
tesla roadster

Tesla a redeschis rezervările pentru Roadster, atât în Statele Unite, cât și în Europa și Asia, scrie Electrive.com. Noul Tesla Roadster urmează să fie produs la recent-deschisa fabrică Giga Texas, începând de anul viitor.

Singura problema este că rămâne neclar cât vor trebui să plătească clienții în cele din urmă. În SUA sunt necesare doua avansuri: 5.000 de dolari sunt datorați direct în momentul comenzii, iar 45.000 de dolari trebuie transferați în zece zile. „Rezervările sunt valabile numai după ce am primit transferul bancar”, spune Tesla.

În Germania, procedura este aceeași, deși prețurile diferă: 4.000 de euro se datorează prin card de credit direct în momentul precomenzii, după care 39.000 de euro trebuie plătiți către Tesla prin transfer bancar în termen de zece zile. Aceasta duce avansul total în SUA la 50.000 de dolari sau echivalentul a 46.200 de euro, în timp ce în Europa se plătesc doar 43.000 de euro. În China, precomenzile sunt posibile după un depozit de 332.000 de yuani (48.200 de euro).

Din fericire, aceste depozite sunt integral rambursabile, de exemplu dacă vehiculul ar fi din nou întârziat.

Cât va costa Roadster 2 în cele din urmă nu este clar nici din paginile de precomandă. Când Tesla a prezentat cea de-a doua generație a Roadster-ului în 2017, o „Founders Edition” putea fi precomandată pentru 250.000 de dolari – dar la momentul respectiv, întreaga sumă trebuia transferată deodată.

La prezentare – evenimentul a fost de fapt despre camionul Semi electric, înainte ca un prototip de Roadster să iasă din remorcă la sfârșitul spectacolului – anul 2020 a fost menționat ca începutul producției. Ulterior, nu numai producția de Roadster, ci și de Semi au fost amânate din ce în ce mai mult . În septembrie 2021, Elon Musk a declarat că Roadster-ul ar trebui să fie livrat în 2023 – cu condiția ca 2022 „să nu fie o mega dramă”.

Giga Texas, care a fost deschis la începutul lunii aprilie, produce în prezent modelul Y cu 4680 de celule de baterie și pachetul de baterii structurale. La ceremonia de deschidere, tematică „Cyber ​​Rodeo”, Musk a spus că în 2023 fabrica va construi și Cybertruck, Semi și Roadster.

Originalul Tesla Roadster a debutat în 2008 ca o mașină sport, cu zero emisii, dezvoltată pe șasiul lui Lotus Elise. Până în 2012, americanii au vândut peste 2.400 de exemplare în peste 30 de țări, demonstrând la acea vreme că mașinile electrice pot fi și distractive, scrie Automarket.

Dăm pe repede înainte până în 2017, atunci când Elon Musk anunța revenirea sportivei Roadster pe scena mondială a vehiculelor sport cu zero emisii.

Tesla Roadster este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate modele ale lunilor următoare, cu o fișă tehnică impresionantă. Într-adevăr, 0 până la 100 km/h promite să fie atins în aproximativ două secunde, în timp ce autonomia electrică ar fi în jur de 1.000 km. Noua generație Tesla Roadster promite o viteză maximă de 400 km/h.

Sursa foto: tesla.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *