Twitter are de plătit 500 de milioane de dolari în compensaţii, promise miilor de angajaţi care au fost concediaţi, arată documente depuse la tribunal

Twitter Sursă foto: Unsplash

Twitter ar fi refuzat să plătească cel puţin 500 de milioane de dolari în compensaţii promise miilor de angajaţi care au fost concediaţi, după ce Elon Musk a achiziţionat compania, susţin documente depuse miercuri la tribunal, scrie publicația The Guardian, citată de News.ro.

Courtney McMillian, care a supervizat programele de beneficii pentru angajaţii Twitter în calitate de “şefă a recompenselor totale” înainte de a fi concediată în ianuarie, a depus acţiunea colectivă propusă la tribunalul federal din San Francisco.

McMillian susţine că, în cadrul unui plan de indemnizaţie creat de Twitter în 2019, celor mai mulţi lucrători li s-au promis două luni din salariul de bază, plus o săptămână de plată pentru fiecare an complet de serviciu, în cazul în care erau concediaţi. Angajaţilor cu vechime, cum ar fi McMillian, li se datorau şase luni din salariul de bază, potrivit procesului.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Dar Twitter a oferit celor concediaţi doar o indemnizaţie de concediere, iar mulţi dintre ei nu au primit nimic, susţine McMillian.

Twitter a concediat mai mult de jumătate din forţa sa de muncă ca măsură de reducere a costurilor, după ce Musk a achiziţionat compania în octombrie.

Twitter nu mai are un departament de relaţii cu presa. Compania a răspuns la o solicitare de a comenta din partea Reuters cu un emoji.

Procesul îi acuză pe Twitter şi Musk de încălcarea unei legi federale care reglementează planurile de beneficii pentru angajaţi. Twitter a fost deja dată în judecată pentru că nu ar fi plătit indemnizaţiile de concediere, dar aceste cazuri implică pretenţii de încălcare a contractului şi nu a legii privind beneficiile. Compania a declarat că a plătit integral foştii angajaţi.

Un proces în curs de soluţionare, intentat luna trecută, acuză Twitter că nu a plătit, de asemenea, milioane de dolari în bonusuri pe care le datorează angajaţilor rămaşi. Twitter a declarat că aceste afirmaţii nu sunt întemeiate.

Compania se confruntă, de asemenea, cu o serie de alte procese care decurg din concedierile care au început anul trecut, inclusiv cu afirmaţii potrivit cărora ar fi vizat femeile şi lucrătorii cu dizabilităţi. Twitter a negat că ar fi comis vreo infracţiune.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: