Uber lansează Uber Melc ca răspuns ironic la proiectul publicat de Ministerul Transporturilor privind legea ridesharing

uber, aplicatie uber, ride sharing Sursa foto: Pexels

Uber Melc ilustrează modul în care aplicația va funcționa sub noile reglementări, aproximativ 90% dintre șoferi fiind incapabili să utilizeze platforma iar prețurile și timpii de așteptare pentru pasageri vor crește considerabil, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Pe 8 martie 2024, Ministerul Transporturilor a publicat un amendament la OUG 49/2019, care reglementează serviciul Uber din 2020. Propunerea de a schimba această ordonanță afectează mai mult de 90% din vehiculele disponibile astăzi pe platformă, conform numerelor înregistrate de ARR.

„În consecință, disponibilitatea serviciilor va fi drastic redusă, în timp ce pasagerii nu vor putea folosi aplicația Uber așa cum au fost obișnuiți din momentul în care s-a lansat în România acum 9 ani. Schimbările vor afecta timpii de așteptare, influențând creșterea costurilor. Călătoriile cu Uber vor fi mai puțin accesibile și convenabile. Uber Melc imită experiența comandării unei curse în cazul în care propunerile vor fi implementate. În timpul utilizării aplicației, pasagerii vor fi întâmpinați de un mesaj conținând informații despre propunerile curente pentru legea transportului alternativ. După închiderea mesajului, pe 18 martie utilizatorii vor vedea în aplicație în majoritatea timpului doar produsele UberX și Uber Melc”, se transmite într-un comunicat de presă.

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei. Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, spune Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Sunt deranjați tare ca trebuie sa intre in Legalitate, ferească Dumnezeu să dispară taximetria ca exact astea vor fi preturile la uber adică cele prezentate in așa zisul uber melc (de vreo 6 ori mai mult)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *