Uber recunoaște că a mușamalizat o scurgere de informații din 2016 și evită urmărirea penală în urma unei înțelegeri în SUA

uber taxi Photo by Tolga Akmen / AFP

Uber a admis că a mușamalizat o breșă de securitate a datelor din 2016 care a afectat 57 de milioane de pasageri și șoferi, ca parte a unei înțelegeri cu procurorii americani pentru a evita acuzațiile penale, scrie Reuters.

Prin încheierea unui acord de neîncepere a urmăririi penale, Uber a recunoscut că personalul său nu a raportat hackingul din noiembrie 2016 către Comisia Federală pentru Comerț din SUA, deși agenția investigase securitatea datelor companiei de ride-sharing.

Procurorul federal Stephanie Hinds din San Francisco a declarat că Uber a așteptat aproximativ un an pentru a raporta încălcarea securității, după ce a angajat o nouă conducere executivă care „a stabilit un ton puternic de la vârf” în ceea ce privește etica și conformitatea.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Hinds a declarat că decizia de a nu acuza penal Uber a reflectat investigația și dezvăluirile prompte ale noii conduceri, precum și acordul încheiat de Uber în 2018 cu Comisia Federală pentru Comerț (FTC) de a menține un program cuprinzător de confidențialitate timp de 20 de ani.

Compania cu sediul în San Francisco cooperează, de asemenea, în urmărirea penală a unui fost șef de securitate, Joseph Sullivan, pentru presupusul rol al acestuia în ascunderea scurgerilor de securitate.

Uber nu a transmis niciun comentariu la cererea Reuters.

Sullivan a fost pus inițial sub acuzare în septembrie 2020. Procurorii au declarat că Sullivan a aranjat să le plătească hackerilor 100.000 de dolari în bitcoin și să îi pună să semneze acorduri de confidențialitate care declarau în mod fals că nu au furat date. citiți mai departe

Uber avea un program de recompensă conceput pentru a recompensa cercetătorii în domeniul securității care raportează defecte, dar nu pentru a acoperi furturile de date.

În septembrie 2018, Uber a plătit 148 de milioane de dolari pentru a soluționa plângerile formulate de toate cele 50 de state americane și de Washington, D.C., potrivit cărora a fost prea lent pentru a dezvălui pirateria informatică.

Acțiunile Uber au închis vineri în scădere cu 93 de cenți, la 23,30 dolari. Acordul de neîncepere a urmăririi penale a fost dezvăluit după închiderea piețelor americane.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu se mai satura de bani si influenta. Alti noi zei care isi adancesc prezenta in omul indepartat de Hristos si de Cuvantul Sau.
    Vom da socoteala pt toate…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.