UE cere Twitter să angajeze mai mulți oameni ca moderatori de conținut, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea conținutului ilegal

twitter Foto: Pexels

Uniunea Europeană și șeful Twitter, Elon Musk, se confruntă în prezent cu privire la politicile de moderare a conținutului gigantului social media, transmite Euronews.

Potrivit Financial Times, autoritățile de reglementare ale UE i-au cerut lui Musk să angajeze mai multe persoane pentru a verifica faptele și a revizui conținutul ilegal și dezinformarea.

Toate marile platforme de social media vor trebui să respecte Legea serviciilor digitale a UE, care se așteaptă să intre pe deplin în vigoare în 2024. Aceasta va obliga platformele să instituie măsuri de combatere a conținutului ilegal sau să se confrunte cu amenzi drastice.

Există însă îngrijorări cu privire la posibilitatea ca Twitter să poată respecta aceste reguli noi și stricte, după ce Elon Musk a concediat mai mult de jumătate din personalul Twitter, inclusiv echipe întregi de moderare a conținutului.

Melissa Ingle, un cercetător de date din cadrul echipei de integritate civică a Twitter, a fost una dintre acestea. Înainte de a fi concediată, slujba ei era de a modera platforma în ceea ce privește dezinformarea politică.

În noiembrie, pe telefonul ei a apărut o notificare care spunea că a fost blocată de la e-mailurile de serviciu. “Așa am știut că am fost concediată. Nu mi s-a spus în mod direct. Pur și simplu am fost blocată din sistem”, a declarat ea pentru Euronews.

Ea spune că, din echipa ei de 30 de persoane, doar opt au rămas la biroul din San Francisco. “Sunt supuși unei mari presiuni și vorbesc despre faptul că lucrează multe ore, fără prea mult echilibru între viața profesională și cea privată”, a susținut Ingle.

Noul proprietar al Twitter spune că vrea să folosească inteligența artificială și voluntari pentru a supraveghea conținutul, în locul moderatorilor umani mai costisitori.

La fel ca și alți critici, Melissa Ingle consideră că moderatorii umani sunt esențiali pentru a intercepta dezinformarea și conținutul instigator la ură.

“Chiar ai nevoie de oamenii de știință de date, pentru că sunt 30 de milioane de tweet-uri în fiecare oră sau 500 de milioane pe zi. Ai nevoie de oameni, pentru că oricât de buni mi-ar plăcea să spun că sunt algoritmii noștri, tot sunt multe lucruri care trec de ei”, a explicat ea.

De la concedierile în masă, mulți analiști au observat o creștere a discursurilor instigatoare la ură și a dezinformării pe platformă.

“Una dintre cele mai mari surse de dezinformare au fost guvernele de stat care au încercat să impună propagandă politică. Așa că vedem mai multe astfel de lucruri, precum și toate discursurile de ură”, a spus ea.

“Numărul doi: vedem o creștere a întreruperilor de site. Am văzut că site-ul a căzut. Așa că sunt foarte îngrijorată de aceste creșteri ale discursului instigator la ură și de aceste probleme ale site-ului”, a adăugat aceasta.

Cele mai mari platforme de socializare vor avea termen până la 1 septembrie 2023 pentru a se conforma Legii UE privind serviciile digitale, în caz contrar riscând o sancțiune de până la 6% din veniturile lor anuale, notează Euronews.

Articolul integral AICI

Foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *