UPDATE Un „incendiu minor” a izbucnit la Unitatea 2 de la Cernavodă/ ISU Constanța: Incendiul ar fi pornit de la o pompă/ Nuclearelectrica: Nu a avut impact asupra securității nucleare

nuclearelectrica, Cernavoda Foto: Nuclearelectrica

Update 2: Pompierii constănțeni intervin pentru lichidarea unui incendiu „minor fără flacără” izbucnit la o pompă de la unitatea 2 de la CNE Cernavodă.

„Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nici evacuat întrucât este vorba despre zona operațională. Situația este sub control, incendiul a fost localizat și se lucrează pentru răcire. Intervenim cu 23 de pompieri și 3 mașini de stingere, o autoscară și un echipaj de prim ajutor. Situația este în dinamică, vom reveni cu mai multe informații pe parcurs”, au transmis pompierii.

Update 1: SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasica a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul cladirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente, potrivit unui comunicat al instituției.

Conform măsurilor de siguranță aplicapile în astfel de situații personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

„În prezent echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei. Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala functionând la putere nominală și în parametrii normali

Reamintim ca Unitatea 1 este în programul de oprire planificată”, mai transmite compania.

Știrea inițială: Un incendiu minor, fără flacără, a izbucnit la Unitatea 2 de la Centrala Cernavodă, potrivit reprezentanților ISU Constanța.

„Este vorba despre un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la centrala Nuclearelectrica. Un incendiu din câte se pare din primele informații la o pompă. Situația este sub control. Intervin colegii mei, la fața locului intervenind două autospeciale de stingere și o autoscară. Nu se impune transmiterea mesajului RO alert fără a fi pusă în pericol populația”, a declarat reprezentantul ISU Constanța. 

Foto: Nuclearelectrica

Comentarii

  1. Tot datorita pompelor a explodat si Cernobilul. La mafia statala, coruptia institutionala si terorismul prin distrugere din Romania, CNE Cernavoda nu mai prezinta siguranta in functionoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *