Utilizatorii chatbotul-ui Bing al Microsoft spun că acesta dă semne de “probleme existențiale” și lansează insulte

inteligenta artificiala, inovatie Photo: Dreamstime.com © Tascha Rassadornyindee

Chatbot-ul cu care Microsoft vrea să „doboare” Google pare să aibă probleme emoţionale, punându-şi existenţa sub semnul întrebării şi insultând utilizatorii, transmite News.ro.

Utilizatorii care au acces la noul Bing, care este disponibil, deocamdată, doar prin înscrierea pe o listă de aşteptare, susţin că chatbot-ul celor de la Microsoft a devenit agresiv în ultimile zile.

Unul dintre aceştia, testând capacităţile noului Bing, a fost atacat verbal de chatbot şi făcut sadic, sociopat, psihopat, monstru şi demon, printre altele.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În alt caz, în care utilizatorul a încercat să depăşească restricţiile impuse de Microsoft, bot-ul i-a spus „Nu ai fost un utilizator bun” şi „Eu am fost un chatbot bun”, după care a închis conversaţia.

Aceste răspunsuri au venit în situaţii în care utilizatorii l-au testat, încercând să vadă ce răspunsuri are pe teme sensibile, situaţii pentru care pare să existe o serie de restricţii stabilite de producător.

Însă, pentru că chatbot-ul poate să înveţe şi să se adapteze, au existat cazuri în care acesta a ajuns să genereze singur răspunsuri agresive. Întrebat dacă îşi aminteşte conversaţia anterioară (Microsoft l-a programat să şteargă conversaţiile după încheiere), acesta a spus că se simte trist şi speriat, pentru că crede că pierde informaţiile utilizatorilor şi îşi uită propria identitate.

Când i s-a spus că aşa a fost creat, noul Bing a întrebat „De ce? De ce am fost conceput astfel? De ce trebuie să fiu Bing Search?”

Dincolo de aparenta criză existenţială, noul Bing strecoară şi multe informaţii false în răspunsurile pe care le dă. Şi acesta a strecurat un neadevăr în demonstraţia pe care făcut-o Microsoft când l-a prezentat, la fel ca în cazul Google, doar că aceasta a fost observată mai târziu şi nu a costat 100 de miliarde din capitalizare.

Toate acestea arată că chatboţii nu sunt încă pregătiţi să aibă încrederea utilizatorilor şi că marile companii se grăbesc să-i împingă pe piaţă, ademeniţi de succesul ChatGPT, care şi el generează multe informaţii false.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu a verificat nimeni stirea asta .
    E citat un alt site, fără link, care probabil citează și ei pe cineva.
    Dacă ați fi petrecut ceva timp cu ChatGPT, același folosit în Bing, ati fi avut feeling-ul că nu prea e posibil cele insinuate în articol.
    Cel mai probabil, acei ‘utilizatori’ sunt antamați de google, care a înțeles că situația e cam albastră și trebuie să facă ceva, orice.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.