WSJ: Foxcon a avertizat China că politica de zero Covid-19 a guvernului pune în pericol poziţia celei de-a doua mari economii din lume în lanţul global de aprovizionare

Redacția dec. 9, 2022 0 comentarii
Fabrică Foxconn iphone

Directorul fondator al Foxconn, furnizorul major de iPhone-uri al Apple, Terry Gou, a avertizat China că politica de zero Covid-19 a guvernului pune în pericol poziţia celei de-a doua mari economii din lume în lanţul global de aprovizionare, a relatat Wall Street Journal, transmite agenția Reuters.

Apelul, transmis de Gou într-o scrisoare în urmă cu mai bine de o lună, a jucat un rol major în a convinge conducerea Chinei să redeschidă rapid economia şi să se îndepărteze de politica sa de toleranţă zero la Covid-19, potrivit articolului WSJ, care citează persoane care cunosc subiectul, transmite News.ro.

Biroul lui Gou a declarat într-un comunicat că ”neagă cu fermitate” faptele relatate de articol.

Foxconn, care este cel mai mare producător de iPhone-uri, a refuzat să comenteze, în timp ce Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat al Chinei nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Fabrica din Zhengzhou a companiei din Taiwan a fost afectată de proteste ale angajaţilor în noiembrie, provocate de nemulţumirile provocate de restricţii şi nerespectarea unor promisiuni  financiare.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *