Autostrada Moldovei (A7) : Ministerul Mediului emite acordul de mediu pentru secțiunea Suceava -Siret la sfârșitul lunii sau început de martie /Ucraina a solicitat studiul de fezabilitate de la CNAIR

Autostrada Pașcani Suceava

Ministerul Mediului ar urma să emită Acordul de Mediu pentru secțiunea Suceava -Siret a Autostrăzii Moldovei (A7) la sfârșitul lunii sau la început de martie, anunță Irinel Bucur, președintele Asociației civice din Iași ,,Hai că se poate”. Vineri, CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Pașcani-Suceava (62 km.) și ar putea lansa licitația pentru execuție la jumătatea anului și tot vineri, 16 februarie în ședința de progres a CNAIR au fost transmise informații privind evoluția contractului cu Asocierea Search-Egis pentru documentația tehnică pe următorii 56 de kilometri de la Suceava la Siret cu profil combinat, autostradă și drum expres.

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic al Drumului de mare viteză Suceava -Siret, continuarea Autostrăzii Moldovei până aproape de frontiera cu Ucraina a fost semnat în toamna anului 2020 cu Asocierea Search-Egis pentru 10 milioane lei și termen inițial de finalizare octombrie 2022. Contractul a fost prelungit prin 17 acte adiționale până la sfârșitul anului (2024) rezultând o durată totală de 50 de luni și 3 zile (potrivit raportului oficial CNAIR) adică exact termenul de execuție pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cel mai greu lot de autostradă contractat în România.

,,A7 : Suceava – Siret

– azi (n.r vineri, 16 februarie), subcontractantul a anuntat ca a finalizat cei 24 metri liniari ramasi de forat. Vineri doar 1 foraj din 3 era finalizat. Reamintesc ca de 4 luni se sta sa se finalizeze acesti ultimi 24ml incat cu lingurita daca foram si terminam mai rapid. Se pare ca saptamana trecuta au reusit si gasit un ciorbar (polonic) mai mare si le-au terminat.

– referitor la acordul de mediu, Ucraina a trimis raspunsul si anume ca sunt de acord cu investitia solicitand ca studiul de fezabilitate final sa le fie transmis si dansilor.
– obtinerea acordului de mediu este estimata la finalul lunii februarie – inceput luna martie, fiind transmisa joi decizia de emitere a acordului de mediu, decizie ce se afla timp de 10 zile in consultare publica.
– studiile geotehnice sunt finalizate pe 3 sectoare din 8, pt 2 studii s-au transmis observatii iar 3 studii nu au fost transmise de proiectant.” a transmis Irinel Bucur.
Comisia Europeană NU a aprobat solicitarea României (Ministerului Transporturilor) de finanțare prin CEF pentru Lotul 3, lotul lipsă de la Siret la Frontiera cu Ucraina (detalii aici)

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *