Banca Angliei a majorat rata dobânzii la 4,25% / Este a 11-a majorare consecutivă a dobânzii

londra, marea britanie, uk, brexit Sursa foto: Pixabay

Rata dobânzii a fost majorată la 4,25%, de la 4%, de către banca centrală a Marii Britanii, în încercarea de a încetini creșterea prețurilor, anunță BBC.

Decizia Băncii Angliei de a ridica dobânda pentru a 11-a oară consecutiv vine după ce costul vieții a crescut mai mult decât estimările.

Inflația a sărit la 10,4% în anul care a luat sfârșit în februarie, în ciuda previziunilor că va scădea.

Majorarea ratelor vine pe fondul îngrijorărilor persistente legate de sistemul financiar global, după ce două bănci americane au dat faliment.

Inflația, rămâne aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani – de peste cinci ori mai mult decât ar trebui să fie.

Banca a votat majorarea ratei dobânzii de referință la un nou maxim al ultimilor 14 ani, ca urmare a creșterii “neașteptate” a inflației, dar a declarat că majorările de prețuri vor scădea “probabil în mod semnificativ în restul anului”.

Comitetul de politică monetară a votat în favoarea celei mai recente creșteri, cu o majoritate de șapte la doi, Banca afirmând că “presiunile asupra costurilor și prețurilor au rămas ridicate”.

Acest lucru înseamnă că, pentru unii proprietari de locuințe, costurile ipotecare vor crește, iar cei care au depozite bancare vor putea avea randamente mai bune.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *