Banca Centrală Europeană cere băncilor din zona euro să îşi îmbunătăţească protecţia cibernetică, pe fondul tensiunilor geopolitice

atac cibernetic Sursa foto: Pexels

Banca Centrală Europeană (BCE) a cerut băncilor din zona euro să îşi îmbunătăţească protecţia cibernetică, declarând că problema ar trebui să fie o prioritate de top pe fondul tensiunilor geopolitice accentuale, transmite CNBC, conform News.ro.

”Solicităm [băncilor] să-şi consolideze măsurile cibernetice şi să analizeze o potenţială creştere a atacurilor şi pericolul acestor atacuri în viitor”, a declarat Andrea Enria, preşedintele consiliului de supraveghere al Băncii Centrale Europene, într-o conferinţă de presă de joi.

”Vom semnala, de asemenea, atenţia băncilor în legătură cu posibila agravare a tensiunilor globale, care ar putea într-adevăr declanşa mai multe atacuri”, a spus Enria.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Enria a spus că BCE consideră că ”există o îngrijorare” cu privire la atacurile cibernetice în sens mai larg, dar nu a detaliat detaliile.

Cu privire la Rusia şi potenţialul de sancţiuni în cazul în care tensiunile de la graniţa cu Ucraina cresc, Enria a semnalat expunerea directă a unor bănci europene faţă de Rusia şi Ucraina, dar a spus că ”nu este un mare element de îngrijorare”, deoarece acestea tind să fie relativ limitate şi finanţate local.

Moscova a negat că intenţionează să invadeze Ucraina vecină, dar a desfăşurat aproximativ 130.000 de soldaţi, tancuri, rachete şi chiar rezerve de sânge la graniţă.

Departamentul pentru Servicii Financiare din New York a emis o alertă instituţiilor financiare la sfârşitul lunii ianuarie, avertizând cu privire la atacuri cibernetice de represalii în cazul în care Rusia invadează Ucraina şi declanşează sancţiuni ale SUA, potrivit Regulatory Intelligence al Thomson Reuters.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: