Banca Centrală Europeană cere băncilor din zona euro să îşi îmbunătăţească protecţia cibernetică, pe fondul tensiunilor geopolitice

Redacția feb. 11, 2022 0 comentarii
atac cibernetic

Banca Centrală Europeană (BCE) a cerut băncilor din zona euro să îşi îmbunătăţească protecţia cibernetică, declarând că problema ar trebui să fie o prioritate de top pe fondul tensiunilor geopolitice accentuale, transmite CNBC, conform News.ro.

”Solicităm [băncilor] să-şi consolideze măsurile cibernetice şi să analizeze o potenţială creştere a atacurilor şi pericolul acestor atacuri în viitor”, a declarat Andrea Enria, preşedintele consiliului de supraveghere al Băncii Centrale Europene, într-o conferinţă de presă de joi.

”Vom semnala, de asemenea, atenţia băncilor în legătură cu posibila agravare a tensiunilor globale, care ar putea într-adevăr declanşa mai multe atacuri”, a spus Enria.

Enria a spus că BCE consideră că ”există o îngrijorare” cu privire la atacurile cibernetice în sens mai larg, dar nu a detaliat detaliile.

Cu privire la Rusia şi potenţialul de sancţiuni în cazul în care tensiunile de la graniţa cu Ucraina cresc, Enria a semnalat expunerea directă a unor bănci europene faţă de Rusia şi Ucraina, dar a spus că ”nu este un mare element de îngrijorare”, deoarece acestea tind să fie relativ limitate şi finanţate local.

Moscova a negat că intenţionează să invadeze Ucraina vecină, dar a desfăşurat aproximativ 130.000 de soldaţi, tancuri, rachete şi chiar rezerve de sânge la graniţă.

Departamentul pentru Servicii Financiare din New York a emis o alertă instituţiilor financiare la sfârşitul lunii ianuarie, avertizând cu privire la atacuri cibernetice de represalii în cazul în care Rusia invadează Ucraina şi declanşează sancţiuni ale SUA, potrivit Regulatory Intelligence al Thomson Reuters.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.