Bill Gates își va publica autobiografia, care va avea titlul “Source Code”/ Fondatorul Microsoft spune că a fost un copil “inadaptat”, care s-a certat cu părinții și aproape a fost dat afară de la facultate

bill gates Sursa foto: Dreamstime

În 2024, Bill Gates îi poate număra printre prietenii săi pe Warren Buffett, directorul general al Berkshire Hathaway, și pe Mark Zuckerberg, fondatorul Meta. Cu toate acestea, în anii săi de formare, cofondatorul Microsoft s-a luptat să se integreze printre colegi și a intrat în conflict cu părinții săi, înainte de a renunța în cele din urmă la Universitatea Harvard, scrie Fortune.

Gates, acum în vârstă de 68 de ani, a dezvăluit, de asemenea, că aproape a fost dat afară de la facultate și va povesti mai multe din “părțile mai dificile” ale vieții sale de tânăr într-o nouă carte de memorii care va fi lansată anul viitor.

Gates a anunțat autobiografia, “Source Code”, pe blogul său în această săptămână, iar aceasta va fi disponibilă pe 4 februarie 2025.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

“Am fost în atenția publicului încă de la 20 de ani, dar mare parte din viața mea de dinainte de atunci nu este bine cunoscută”, a scris Gates pe postarea de anunț.

“De-a lungul anilor, am fost adesea întrebat despre educația mea, despre perioada petrecută la Harvard și despre co-fondarea companiei. Aceste întrebări m-au făcut să realizez că oamenii ar putea fi interesați de parcursul meu și de factorii care l-au influențat.”

Cartea, adaugă el, va acoperi primii săi ani de copil “inadaptat”, faza “rebelă” din adolescență, când s-a “certat” cu părinții săi și “pierderea bruscă a unei persoane apropiate”.

“De-a lungul ei, veți găsi, de asemenea, poveștile numeroșilor oameni care au crezut în mine, m-au împins să mă dezvolt și m-au ajutat să îmi transform ciudățeniile în puncte forte”, a continuat Gates.

“Și reflectez asupra norocului pe care l-am avut de a mă fi născut într-o familie grozavă într-o perioadă de schimbări tehnologice istorice și de optimism, și de a fi ajuns la vârsta maturității chiar în momentul în care revoluția calculatoarelor personale lua avânt.”

Cel mai bun prieten al lui Bill

Deși Gates nu dezvoltă cine este persoana pe care a pierdut-o la o vârstă fragedă, el a vorbit anterior despre moartea celui mai bun prieten al său într-un accident la vârsta de 17 ani.

Kent Evans a fost primul partener de afaceri al lui Gates, când cei doi erau în clasa a opta. Cei doi au început să lucreze în laboratorul de calculatoare al școlii pentru a programa statele de plată pentru o companie locală.

În specialul Netflix “Inside Bill’s Brain”, lansat în 2019, Gates a dezvăluit că încă știe pe de rost numărul de telefon al lui Evans.

Kent a fost cel care l-a “convins” pentru prima dată pe Gates să citească revista Fortune, și-a amintit cel care deține acum o avere de 152 de miliarde de dolari, adăugând: “Dacă intrai în administrația publică, cât câștigai? Ar trebui să fim directori executivi? Ce fel de impact ai putea avea? Ar trebui să fim generali? Ar trebui să mergem să fim ambasadori?”.

Gates adaugă că Evans a fost “cel mai bun elev din clasă” și că ar fi continuat să lucreze împreună și ar fi mers la facultate împreună dacă Evans nu ar fi murit într-un accident de alpinism.

“A fost atât de neașteptat, atât de neobișnuit. Oamenii nu au știut ce să îmi spună mie sau părinților lui Kent”, continuă Gates. “M-am cam gândit: “OK, acum voi face aceste lucruri despre care am vorbit cu Kent, dar le voi face fără Kent”.”

Zilele de la Lakeside School

În timp ce sinopsisul memoriilor de pe site-urile de pre-vânzare promite că volumul va detalia “povestea bunicii cu principii și a părinților ambițioși [a lui Gates]”, aceasta promite, de asemenea, să spună povestea modului în care Gates a trecut de la “escapadele de la miezul nopții” într-un laborator de calculatoare la fondarea Microsoft.

Cu toate acestea, există o legătură binecunoscută între cele două, care leagă succesele din copilărie ale lui Gates de gigantul Big Tech pe care a ajuns să-l construiască. Este vorba de cofondatorul Microsoft, Paul Allen.

Allen, deși este cu câțiva ani mai mare decât Gates, a legat o prietenie fermă cu antreprenorul în timp ce se afla la Lakeside School din Seattle.

După ce a lucrat cu Gates și Evans la algoritmul sistemului de plată, Allen a lucrat mai târziu cu Gates la digitalizarea sistemului de orar de la școala lor.

În urmă cu un an, scriind pe LinkedIn, Gates a oferit câteva informații – care cu siguranță vor fi dezvoltate în carte – despre ceea ce a însemnat școala pentru el.

În 2023, el a scris: “Sunt recunoscător școlii și profesorilor săi pentru tot ceea ce mi-au oferit – inclusiv oportunitatea de a învăța despre calculatoare și programare la o vârstă fragedă. Privind în urmă, este incredibil cât de mult mi-a modelat experiența de acolo viitorul meu.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: