Companie americană de gaze lichefiate va furniza centrale electrice plutitoare în Albania, pentru a intra pe piața europeană

excelerate Foto: Excelerate, Facebook

Compania americană de gaze lichefiate Excelerate Energy Inc. va furniza centrale electrice plutitoare pentru Albania, în speranţa că acest contract va oferi companiei acces pe piaţa europeană a gazelor naturale, transmite Agerpres, citând Bloomberg.

Excelerate va furniza barje echipate cu instalaţii care produc electricitate, ce vor alimenta reţeaua Albaniei. În paralel, Excelerate colaborează cu Exxon Mobil Corp. pentru a dezvolta un proiect de gaze lichefiate în portul albanez Vlora. În parteneriat cu compania de stat Albgaz Sh şi cu grupul italian Snam SpA, firma americană speră să utilizeze proiectul de gaze lichefiate din portul Vlora pentru a livra gaze naturale în ţările vecine.

“Este un bun proiect de producţie de electricitate pentru Albania”, a spus directorul general de la Excelerate, Steven Kobos, referindu-se la contractul privind centralele electrice plutitoare. “Desigur că sperăm că asta va conduce la oportunitatea de a livra şi vinde gaze naturale în Europa de la acest punct de acces”, a adăugat Steven Kobos.

Europa încearcă să îşi diversifice sursele de aprovizionare cu gaze naturale pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia, după invazia Ucrainei.

Foto: Excelerate, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *