Criptomoneda Dogecoin a crescut puternic după ce Elon Musk a postat pe contul său de Twitter că va accepta moneda virtuală ca plată pentru produsele sale suplimentare

Redacția ian. 15, 2022 0 comentarii
dogecoin, criptomoneda, moneda virtuala

Criptomoneda Dogecoin, lansată în 2013 ca o glumă, pornind de la meme-ul „Doge”, a crescut vineri după ce Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat că producătorul de mașini electrice va accepta moneda virtuală ca plată pentru produsele sale suplimentare, cum ar fi catarama de centură „Giga Texas” și mini modele de vehicule electrice, scrie CNN.

Dogecoin, popular printre investitorii de retail, a crescut cu 18% până la peste 0,20 dolari după anunțul lui Elon Musk de vineri. Mesajele de pe Twitter despre criptomoneda, inclusiv pe cea în care el a numit-o „criptomenda poporului”, a dus la creșterea criptomonedei cu aproximativ 4.000% în 2021.

Mișcarea vine la o lună după ce Musk a spus că Tesla va testa tokenul digital ca opțiune de plată. Musk, un susținător vocal al criptomonedelor, a influențat puternic prețurile dogecoin și bitcoin și, la un moment dat, a spus că compania va accepta bitcoin pentru achiziționarea mașinilor, idee la care s-a renunțat.

Produsele Tesla, care includ și recent lansatele „Cyberwhistle” și „Cyberquad for Kids”, sunt un succes printre fanii săi și, de obicei, se vând în câteva ore de la listare.

Twitter lui Musk despre dogecoin au transformat moneda digitală, cândva obscură, care a început ca o glumă pe rețelele sociale, într-un vis al speculatorilor, iar prețul jetonului a crescut cu aproximativ 4.000% în 2021.

Tesla a dezvăluit anul trecut că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar Musk a mai spus că deține niște bitcoin și dogecoin.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.