Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM: peste 10.000 de firme au aplicat pentru programul IMM Invest

Contracte Foto: Pixabay

Un număr de 10.006 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) au aplicat pentru a obţine garanţii în cadrul Programului IMM Invest 2021 şi subprogramului Agro IMM Invest, suma totală solicitată fiind de 12,7 miliarde de lei, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), transmite Agerpres. Suma totală solicitată de către cele 10.006 companii este de 12,7 miliarde lei.

Dintre cele 10.006 de aplicări în platforma www.imminvest.ro, peste 8.200 de IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest şi mai mult de 1.700 pentru Agro IMM Invest. În cadrul programului IMM Invest – etapa 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari precum profesiile liberale, fermierii şi întreprinderile mici cu capitalizare de piaţa medie.

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, a aminitit şi de măsurile implementate de instituție în cadrul Programului de Guvernare: IMM Invest – accesul la capital financiar cu un plafon de garantare de 14 miliarde lei, AgroIMM Invest – accesul fermierilor la capital financiar cu un plafon de garantare un miliard lei, IMM Factor – schema de garantare de stat a creditului comercial plafon de garantare un miliard lei, IMM Leasing – accesul la leasing financiar, cu un plafon de garantare de două miliarde lei, Noua Casă – plafon de garantare 1,5 miliarde lei şi OUG 37 amânarea ratelor, precum şi înfiinţarea Fondului de capital de risc pentru rezilienţa economică.

Beneficiarii pot selecta una dintre cele 22 de bănci participante în cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo România, Exim Bank, OTP Bank, Banca Românească, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank şi Techventures Bank.

De asemenea, în cadrul schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest, ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de către beneficiarii programului/subprogramului pe o perioadă de opt luni de la data acordării creditului, fără a se depăşi data de 30 iunie 2022, precum şi valoarea integrală a comisionului de administrare şi a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat.

 

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *