România atinge săptămâna viitoare „borna” de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres / Grindeanu: Nurol deschide lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania / UMB va inaugura lotul 2 de pe Autostrada București Nord peste o lună

A 0 Nord Lot 2 UMB 30 august 2023

Lotul Suplacu de Barcău – Nușfalău pe pe Autostrada Transilvania va fi inaugurat săptămâna viitoare, iar România va atinge „borna” de 1.000 de kilometri de Autostradă și Drum expres a transmis marți, în Prahova, la verificarea șantierului Ploiești – Mizil de pe Autostrada Moldovei, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Lotul Nurol are o lungime de 14 kilometri și este primul tronson de autostradă din județul Sălaj.

„Până la finalul anului viitor vor fi dați în trafic minimum 250 de kilometri de autostradă. Anul acesta facem 1.000 de kilometri. Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna 1.000 de kilometri pentru că se dă în circulație lotul de la Nușfalău la Suplacu de Barcău”, a spus ministrul.

Totodată, Lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord pe care lucrează constructorul român UMB va fi deschis peste aproximativ o lună. Anterior, Sorin Grindeanu îl „lansa” pe cel mai puternic constructor din România în cursa pentru prima inaugurare de autostradă din 2023, inaugurare prin care România va depăși borna de 1.000 de kilometri de Autostradă și Drum Expres (rețeaua CNAIR are acum 994 kilometri).

Deși ministrul Grindeanu s-a referit la lungimea de 20 de kilometri, în realitate poate fi deschis doar segmentul de 10 kilometri dintre DN 1 Corbeanca și Autostrada A3 București – Ploiești pentru că nu există descărcările în drumul județean 200 la Ștefănești și nodul rutier de la Afumați, pe DN 2 care face parte din lotul 3 Afumați – Pantelimon.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a garantat inaugurarea lotului 2 de pe A 0 Sud (lotul Alsim Alarko între DN 5 și DN 6), dar a spus că deschiderea lotului 1 unde lucrează același constructor din Turcia depinde și de vreme.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *