Grupul OPEC + a decis să crească producția de petrol cu până la 400.000 de barili pe zi pentru luna martie

sonda petrol titei sursa pexels

Grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) a convenit miercuri o nouă creștere a producției, chiar dacă prețurile țițeiului se tranzacționează aproape la niveluri record pe fondul tensiunilor geopolitice. OPEC + a decis să crească producția cu până la 400.000 de barili pe zi pentru luna martie, scrie CNBC.

Alianța energetică este în proces de reducere recordul de aprovizionare de aproximativ 10 milioane de barili pe zi. Reducerea istorică a producției a fost pusă în aplicare în aprilie 2020 pentru a ajuta piața de energie să se redreseze după ce pandemia de coronavirus a afectat cererea de țiței.

OPEC+ s-a confruntat cu presiuni din partea consumatorilor din SUA sau India, pentru a crește producția și implicit pentru a micșora prețurile la petrol, sprijinind redresarea economică.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat anterior că grupul nu dorește să crească nivelurile de producție prea repede, deoarece rămâne precaut față de potențialele schimbări ale cererii. Numai livrările OPEC reprezintă aproximativ 40% din aprovizionarea mondială cu petrol.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.