Hackerii au spart sistemele Samsung din SUA

calculator-informatica-programare-cibernetica-hacker-sursa-pexels-e1587469808355 Foto: Pexels.com

Pentru a doua oară în acest an, Samsung a căzut victimă hackerilor, care, de data aceasta, au plecat cu informaţiile clienţilor, scrie News.ro.

Pe finalul lunii iulie, persoane neautorizate au dobândit acces la unele din sisteme Samsung din Statele Unite, anunţă compania coreeană coreeană într-un comunicat succint.

Atacul a fost identificat pe 4 august, însă, clienţii sunt înştiinţaţi abia acum, la aproape o lună după ce compania a aflat de incident.

Hackerii au dobândit acces la date ale clienţilor Samsung, precum nume, data naşterii, adresă, informaţii demografice (nespecificate) şi informaţii despre produsele cumpărate.

Hackerii nu au avut acces şi la informaţiile cardurilor de credit, spun oficialii companiei, care evită să spună, însă, de ce au nevoie de o lună pentru a-şi înştiinţa clienţii.

Samsung se află deja la al doilea incident de acest gen în 2022, care nu pictează o imagine favorabilă, mai ales pentru o companie de tehnologie. În martie, hackerii din grupul Lapsus$ au furat 200GB de date de la Samsung, inclusiv codul sursă al mai multor tehnologii şi algoritmi pentru deblocarea biometrică a dispozitivelor.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *