Mercedes-Benz vrea să dezvolte proiecte pentru producția de vehicule electrice în România

Redacția mai 12, 2022 2 comentarii
diesel mercedes pexels

România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în urma unei vizite joi la Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

„Este un semnal încurajator pentru economia românească și pentru comunitatea din Sebeș faptul că această unitate de producție din România este luată în calcul de investitorul german în programul său de retehnologizare pentru trecerea la producția de componente pentru vehicule electrice. Prin această creștere a nivelului de performanță a producției și adaptarea la obiectivele de dezvoltare durabilă, avem certitudinea că oamenii din zonă vor avea în continuare asigurate locuri de muncă. Dezvoltarea investiției de producție din Sebeș va avea în continuare un efect multiplicator în plan social, prin locurile de muncă nou create, și va aduce plus-valoare economiei locale și naționale în același timp, prin standardele ridicate ale producției specifice”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Reprezentanții companiei au menționat că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Compania a primit sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor. Ca urmare a investițiilor de peste 320 de milioane de euro realizate, contribuțiile sociale plătite au fost de de peste 64 de milioane de euro.

sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Romania ar putea fi…
    Daca si cu Parca se ntalneau pe barca. Daca nu era, Parca se neca…bai ma lesi ?
    Se nfiinteaza o noua fabrica cu salarii de sclavi ca n occidenturi nu mai gasesc blegovani pe venituri mici ?
    Ce mai da dom’ gheneral din coada…da’ si cand ti o va taia o Dumnezeu…vai de toaa shleahta asta de iude ce va dati mari romani…sobolanilor, pe unde o mai scoateti ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.