Ministrul rus al Energiei spune că Rusia și-a redirecționat toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale către ţări ”prietenoase”

petrolier Sursa foto: Dreamstime

Rusia şi-a redirecţionat cu succes toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale asupra Ucrainei către ţări ”prietenoase”, a declarat marţi ministrul Energiei Nikolai Shulginov, în timp ce anticipează că producţia de petrol şi gaze a ţării va scădea anul acesta, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Occidentul a impus sancţiuni ample, inclusiv un embargo asupra importurilor maritime de petrol rusesc, după ce Moscova şi-a trimis forţele armate în Ucraina în februarie 2022.

“Pot spune astăzi că am reuşit să redirecţionăm complet întregul volum al exporturilor afectate de embargo. Nu a existat nicio scădere a vânzărilor”, a declarat Şulginov pentru un forum energetic.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Şulginov a reiterat că producţia rusă de petrol şi gaze ar trebui să scadă în 2023, deoarece Moscova este sub presiunea restricţiilor occidentale şi a lipsei de cumpărători europeni.

Vorbind la acelaşi eveniment, Alexander Diukov, CEO al producătorului de petrol rus Gazprom Neft, a spus că 2023 va fi mai dificil decât 2022 şi presiunea din partea sancţiunilor va creşte.

Şulginov a spus că Rusia a lucrat pentru a-şi redirecţiona exporturile de petrol şi produse petroliere către Asia, Africa, America Latină şi Orientul Mijlociu de pe pieţele sale tradiţionale din Europa.

India a fost în martie cel mai mare cumpărător de ţiţei Urals de referinţă din Rusia.

Livrările către India vor reprezenta mai mult de 50% din toate exporturile maritime de petrol Urals în această lună, China pe locul doi.

Viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că vânzările de petrol ruseşti către India au crescut de 22 de ori anul trecut, dar nu a specificat volumul vândut.

Novak a spus că veniturile din energie au reprezentat 42% din bugetul federal al Rusiei în 2022, în creştere de la 36% în 2021.

El a spus că industria energetică a Rusiei este sustenabilă, în ciuda provocării sancţiunilor occidentale.

Rusia trebuie să se concentreze pe stimularea exporturilor de energie către aşa-numitele ţări ”prietenoase” şi va continua să dezvolte instrumentele de asigurare necesare pentru a sprijini acest comerţ, a adăugat Novak.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: