Platforma pentru rezervări la restaurant ialoc obține o investiție de 500.000 de euro din partea unui holding românesc cu acționari din brokeraj și plănuiește extinderea internațională

cina, iesire in oras, restaurant Foto: Pexels

ialoc, platformă pentru rezervări și plăți rapide la masă pentru domeniul HoReCa, a atras o investiție de 500.000 de euro din partea MaxyGo Invest Holding, administrată de Alexandru Apostol, care conduce și MaxyGo Broker. Conform companiei, suma va fi investită în dezvoltarea platformei prin adăugarea de soluții fintech și pentru extindere internațională, începând cu primăvara anului viitor.

Aceasta este cea de a treia și cea mai mare investiție atrasă de ialoc. Odată cu suma din partea MaxyGo Invest, compania a ajuns la o finanțare totală de aproximativ 800.000 de euro. Până la această investiție, compania obținuse finanțări de aproximativ 300.000 de euro din partea GapMinder (2018), SeedBlink (2020) și Lister Capital.

ialoc este o platformă lansată în 2017 pentru managementul rezervărilor online în restaurante și cafenele. Fondatorii sunt Cosmin Măgureanu, Emil Muhtu, Marcel Preda, Adrian Grigore și Dragoș Badea.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Managementul își dorește ca până la finalul 2023 să ajute peste 350 de restaurante să devină mai eficiente prin digitalizarea procesului de plată la masă.

De asemenea, fondatorii vizează o cifră de afaceri de un milion de euro pentru 2023.

MaxyGo Invest Holding SA este o companie fondată în ianuarie 2022 și are 56 de acționari cu participații între 0,8% și 16,7%, printre care și Călin Ile – Președinte al Asociației Hotelierilor din România. Compania a fost înființată de Alexandru Apostol și Luciana Apostol, amândoi deținând câte 12,9% din acțiuni. MaxyGo Invest Holding SA deține și 96% din titlurile MaxyGo Credit IFN, în urma unei investiții realizate la începutul anului. Alexandru Apostol este și director General al MaxyGo Broker.

„Această investiție a venit într-un moment în care ne dorim extinderea serviciilor noastre în zona de fintech, mai ales că știm că partea de plăți – de la încasarea notei până la oferirea bacșisului – este o activitate care implică foarte mult timp pentru angajații din HoReCa, un segment care suferă deja enorm de lipsa personalului. Ne dorim ca prin soluția de plată prin cod QR pe care am lansat-o anul acesta, dar și prin ialoc Business – o soluție pe care restaurantele o utilizează tot mai des pentru managementul rezervărilor – să eficientizăm procesele din restaurante fără a afecta experiența clienților. Totodată, finanțarea atrasă ne va permite să ne extindem internațional, printre primele țări vizate numărându-se două țări europene în care deja avem discuții cu posibili parteneri”, afirmă Cosmin Măgureanu, cofondator și CEO ialoc.

„Am investit în ialoc pentru că suntem convinși că epoca digitalizării va lua cu asalt și industria HoReCa. Acest segment este unul dintre cele mai puțin digitalizate în România și am văzut, de exemplu, cum în țările din Europa de Vest tehnologia le-a permis proprietarilor de restaurante să se adapteze rapid la noul status quo generat de pandemie. Suntem convinși că ialoc poate ajunge un nume de referință, cel puțin la nivel regional. Pentru 2023, ne dorim, în primul rând, să vedem creștere susținută pe piața locală. În al doilea rand, ne așteptăm să facem pașii necesari pentru extinderea pe piețele externe din regiune”, declară Mihai Apostol, reprezentant al MaxyGo Invest Holding.

„Echipa ialoc a făcut parte din prima cohortă de startup-uri pe care am ales-o în cadrul programelor de accelerare dezvoltate de Techcelerator – în 2018. Acționând și adaptându-se continuu la provocările HoReCa din timpul pandemiei, echipa condusă de Cosmin Măgureanu și-a demonstrat maturitatea și rezistența în a se reinventa. Eficiența este esențială într-o eră globală a revenirii economice, a inflației, a lipsei forței de muncă și a incertitudinii în privința lanțurilor de aprovizionare. Prin soluția de plată dezvoltată de ialoc, restaurantele ar putea scădea cu 20% timpul alocat de chelneri servirii clienților. Mai mult, acest câștig de eficiență nu afectează clienții. Dimpotrivă, experiența este totul, iar rolul plăților și al check-out-ului rapid înseamnă o experiență excelentă pentru clienți. Am regăsit recent echipa ialoc cu această soluție în programul nostru Investment Readiness, program prin care sprijinim startup-urile să atragă runde de tip SEED de până la un milion de euro și suntem foarte mândri că echipa își anunță noua rundă de 500.000 de euro”, afirmă Cristian Dascălu, cofondator Techcelerator & partener Gapminder.

După ce clientul scanează codul QR aferent mesei, intră într-un landing page personalizat pentru fiecare restaurant, unde nu este necesar să creeze un cont sau să descarce o aplicație. Clientul poate accesa meniul digital, poate chema ospătarul, iar, la final, pentru a nu mai aștepta nota de plată, poate alege să achite online (card, Google Pay sau Apple Pay) și să adauge bacșiș pentru personal.

ialoc se integrează cu softurile POS ale restaurantelor pentru a afișa în timp real nota de plată, iar în prezent este integrat cu cinci astfel de soluții din piața din România.

Soluția de plăți rapide la masă a fost testată inițial pe 250 de mese, într-un cerc restrâns de restaurante partenere și a procesat peste 300.000 de euro, reprezentând aproximativ 28% din totalul notelor de plată ale restaurantelor.

Până acum, aplicația ialoc a fost descărcată de peste 100.000 de clienți.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: