Preţurile petrolului au avut vineri o evoluţie mixtă, într-o şedinţă agitată, după ce Rusia a declarat că nu va furniza ţiţei ţărilor care decid să impună un plafon de preţ petrolului său

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au avut vineri o evoluţie mixtă, într-o şedinţă agitată, după ce Rusia a declarat că nu va furniza ţiţei ţărilor care decid să impună un plafon de preţ petrolului său, transmite Reuters, citat de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au urcat cu 56 de cenţi, sau cu 0,5%, până la 104,42 dolari pe baril până la ora 17:12 GMT (20:12 ora României), în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 19 cenţi, sau cu 0,1%, la 96,16 dolari pe baril.

Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat că ţiţeiul şi produsele petroliere vor fi redirecţionate către ţările care sunt gata ”să coopereze” cu Rusia, adăugând că un plafon ar stimula preţul global al petrolului.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Percepţia creşte că SUA şi UE vor implementa limite de preţ pentru petrolul rusesc până la sfârşitul anului. Istoria ne arată că plafoanele de preţ pentru mărfuri inpuse de guvern sunt de obicei de scurtă durată şi pot duce la preţuri exagerate imediat după”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.”

WTI a închis în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, preţul fiind afectat în ultimele două sesiuni, după ce datele au arătat că cererea de benzină din SUA a scăzut cu aproape 8% faţă de un an mai devreme, în mijlocul sezonului de vârf de vară, din cauza preţurilor record la pompă.

În schimb, semnele unei cereri puternice în Asia au susţinut indicele de referinţă Brent, acesta înregistrând primul său câştig săptămânal din ultimele şase săptămâni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: