Prima linie de telegondolă din Paris, proiectată pentru 2025

Paris, Franta Sursa foto: Pixabay

Prima linie de telegondolă din capitala Franţei ar urma să devină operațională din 2025, scrie Agerpres, citând Bloomberg. Aceasta va fi dedicată celor care fac naveta din Creteil, o suburbie a Parisului și care vor putea să ajungă în acest fel în capitală.

În cursul acestei săptămâni, proiectul, denumit Cable A, a trecut de faza studiului de fezabilitate. Acoperind o distanţă de 4,5 kilometri şi cu cinci staţii de-a lungul traseului, linia de telegondolă va lega mai multe cartiere aglomerate din suburbiile din sud-estul Parisului de punctul final al liniei 8 de metrou. Cable A promite să scurteze durata călătoriilor dintre Creteil şi centrul Parisului, precum şi o conexiune mai uşoară la reţeaua de şcoli, universităţi, spitale, birouri şi clădiri publice răspândite de-a lungul zonei.

Proiectul a fost propus pentru prima dată în 2008, iar promotorii săi susţin că este nevoie de această telegondolă, deoarece liniile de transport public convenţional ar fi complicate şi scumpe în această regiune care este traversată de mai multe autostrăzi, o linie de tren de mare viteză şi un mare depou feroviar.

Cu toate acestea, propunerea a fost mult timp întârziată de controversele pentru alte proiecte de telegondole.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *