Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi va concedia 10% din lucrători pe fondul luptei cu focarele de Covid din China

xiaomi Sursa foto: dreamstime

Compania chineză Xiaomi a început să concedieze lucrători din domeniul smartphone-urilor și al serviciilor de internet, alăturându-se astfel unei lungi liste de firme chineze de tehnologie care taie locuri de muncă, în timp ce țara luptă cu focarele de Covid-19, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat marți că practica sa de “optimizare a personalului și raționalizare organizațională” va “afecta mai puțin de 10% din totalul forței de muncă”, adăugând că cei afectați au fost despăgubiți în conformitate cu reglementările locale.

Platformele de socializare din China, inclusiv Weibo, Xiaohongshu și Maimai, au fost inundate de postări despre reducerile de personal în această săptămână. Presa locală chineză a relatat pentru prima dată luni că reducerea locurilor de muncă ar afecta 15% din salariații Xiaomi, citând surse neidentificate.

Multe companii mari de tehnologie din China, inclusiv Tencent Holdings  și Alibaba Group, au concediat lucrători în ultimele luni, în condițiile în care China s-a împotmolit într-o luptă prelungită cu focarele de COVID-19.

Xiaomi avea 35.314 angajați la 30 septembrie, potrivit South China Morning Post, dintre care peste 32.000 în China continentală, iar cea mai recentă măsură ar putea afecta mii de lucrători, dintre care mulți tocmai s-au alăturat companiei în timpul unei campanii de angajări care a început în luna decembrie a anului trecut.

În noiembrie, Xiaomi a raportat o scădere de 9,7% a veniturilor din al treilea trimestru, afectată de restricțiile COVID-19 din China și de slăbirea cererii consumatorilor. Veniturile din smartphone-uri, care reprezintă aproximativ 60% din totalul vânzărilor sale, au scăzut cu 11% față de anul trecut, a precizat Xiaomi. citiți mai departe

 

Sursa foto: dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *