Producţia industrială din UE a crescut în noiembrie cu 2,5% față de luna precedentă. România, printre țările cu plus

productie, fabrica Sursa foto: Pexels

Producţia industrială a crescut atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, în luna noiembrie 2021 comparativ cu luna octombrie 2021, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres. România se numără printre statele membre unde producţia industrială a crescut de la o lună la alta.

Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 2,3% în zona euro şi cu 2,5% în UE, de la o lună la alta. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Irlanda (37,3%), Polonia (5,9%) şi Cehia (4,8%). În România, producţia industrială a crescut cu 2,5% în luna noiembrie, după un avans modest de 0,6% în luna octombrie.

Creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special unei creşteri de 3% a producţiei de bunuri de folosinţă imediată, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 2,3% şi producţia de bunuri intermediare a crescut cu 1,4%.

În ritm anual, luna noiembrie 2021 comparativ cu luna noiembrie 2020, producţia industrială a scăzut cu 1,5% în zona euro şi a rămas nemodificată în Uniunea Europeană. Datele Eurostat arată că producţia industrială a crescut în majoritate statele membre, singurele scăderi fiind înregistrate în Irlanda (minus 30,4%), Malta (minus 7,8%), Germania şi Luxemburg (ambele cu minus 2,5%), România (minus 0,9%) şi Franţa (minus 0,2%).

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că în luna noiembrie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 5,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,5%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,9%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,9%.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *