Războiul cipurilor dintre SUA și China: Japonia intenționează să restricționeze unele exporturi de echipamente (BBC)

Redacția apr. 1, 2023 1 comentarii
semiconductori placa

Guvernul japonez a declarat că intenționează să impună restricții asupra unor exporturi de cipuri pentru calculatoare, urmând astfel măsurile similare luate de SUA și Olanda, transmite BBC Business. Măsurile se vor aplica la 23 de tipuri de echipamente de fabricare a semiconductorilor.

Semiconductorii, care alimentează o mulțime de deviceuri, de la telefoane mobile la echipamente militare, se află în centrul unei dispute acerbe între SUA și China.

China a numit în mod frecvent SUA “hegemonie tehnologică” ca răspuns la controalele la export impuse de Washington.

Cu toate acestea, declarația de vineri a Ministerului japonez al Comerțului și Industriei nu a făcut nicio referire la China sau la SUA.

“Ne îndeplinim responsabilitatea noastră ca națiune tehnologică de a contribui la pacea și stabilitatea internațională”, a declarat ministerul.

Politica va fi supusă comentariilor publice, urmând să fie pusă în aplicare în luna iulie.

Ministrul japonez al comerțului, Yasutoshi Nishimura, a declarat reporterilor că această măsură nu a fost coordonată cu restricțiile SUA.

“Dacă exporturile noastre nu vor fi reapropiate pentru uz militar, vom continua să exportăm. Credem că impactul asupra companiilor va fi limitat”, a adăugat  Nishimura.

Anunțul a fost făcut în contextul în care ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi urma să viziteze Beijingul în weekend.

Hayashi a declarat că se va întâlni cu omologul său chinez Qin Gang pentru “o discuție sinceră și sinceră pentru a crea o relație constructivă și stabilă”.
Restricțiile impuse de Japonia se vor aplica echipamentelor furnizate de marile companii tehnologice, inclusiv Tokyo Electron și Nikon.

Acestea vor afecta exporturile, de la instrumente care sunt folosite pentru a curăța plachetele de siliciu până la mașini de litografie prin imersie.

Știrea integrală AICI

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *