S&P menține ratingul Chinei la “A plus/A-1”. Analiştii se aşteaptă ca avansul economiei țării să încetinească în trimestrul doi

Educatie financiară calcule bani grafice Foto: Pexels/ Pixabay

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s (S&P) a anunţat vineri că a menţinut ratingurile Chinei, a doua economie mondială, la “A plus/A-1”, cu perspectivă stabilă, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Analiştii se aşteaptă ca avansul economiei chineze să încetinească în trimestrul doi din 2021, pe fondul efectelor pandemiei, al deficitului de cipuri.

Conform estimărilor S&P, în următorii ani China va menţine probabil un ritm de creştere al economiei peste media altor ţări cu venituri medii. “Aceste evoluţii se datorează parţial restricţiilor eficiente în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a campaniei rapide de vaccinare”, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

În 2021, PIB-ul Chinei ar urma să înregistreze o creştere de 8,3%, urmând a se modera la aproximativ 5% în perioada 2022-2024″, previzionează S&P.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Analiştii se aşteaptă ca avansul economiei chineze să încetinească în trimestrul doi din 2021, pe fondul efectelor pandemiei, al deficitului de cipuri şi după ce Guvernul şi-a îndreptat atenţia spre limitarea riscurilor financiare în anumite părţi ale economiei, unde există riscul de supraîncălzire, cum ar fi piaţa imobiliară şi sectorul financiar.

PIB-ul Chinei a crescut cu 18,30% în primul trimestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, când au început să se simtă efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19), iar economia s-a contractat cu 6,80%. În trimestrul patru din 2020, creşterea a fost de 6,5%.

Analiştii se aşteptau ca statul asiatic să înregistreze un avans de 19% în primele trei luni din acest an. Totuşi, este cel mai rapid ritm de creştere de la începutul publicării datelor trimestriale, în 1992.

Analiştii se aşteaptă la o creştere a PIB-ului Chinei cu 8,6% în 2021, mult peste ţinta anuală a Guvernului, de peste 6%.

PIB-ul Chinei a urcat cu 2,30% anul trecut, statul asiatic devenind astfel singura mare economie din lume care a înregistrat creştere în 2020, pe fondul crizei globale provocate de pandemie.

Totuşi, ca urmare a impactului global al pandemiei pe plan global, ritmul de creştere al PIB-ului Chinei în 2020 este cel mai slab din 1976, ultimul an al Revoluţiei Culturale care a afectat semnificativ economia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: