Tensiunile geopolitice împing cripto în cădere liberă

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Săptămâna trecută, tensiunile geopolitice au dus la prăbușirea criptoactivelor, împiedicând o redresare a prețurilor bitcoin și ether, printre altele, arată o analiză realizată de analistul eToro Simon Peters.

Prețul bitcoin a început săptămâna avansând spre nivelul de 44.000 de dolari, dar s-a prăbușit joi pe fondul reluării tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Prețul a scăzut de la un maxim de 44.510 dolari pe platforma eToro tranzacționându-se în jurul nivelului de 40.000 de dolari.

O a doua lovitură pentru prețurile criptoactivelor a avut loc în weekend, la aflarea veștii că a avut loc un hacking major de NFT. Panica din partea traderilor NFT de pe rețelele de socializare a trimis prețul bitcoin și mai jos, ajungând să se tranzacționeze în jurul valorii de 38.000 de dolari. La momentul scrierii acestui articol, bitcoin a mai recuperat puțin și se află acum în jurul valorii de 38.200 de dolari.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Ether a crescut, de asemenea, la peste 3.100 de dolari la începutul săptămânii, înainte de a se scădea joi din cauza tensiunilor geopolitice. Prețul a ajuns la un minim de 2.561 de dolari pe eToro, înainte de a se redresa și de a se tranzacționa în jurul valorii de 2.700 de dolari în această dimineață.

Efect de domino în favoarea mineritului cripto în SUA – Georgia anunță stimulente fiscale

Georgia a devenit cel mai recent stat din SUA care a semnalat că este pregătit să stimuleze sectorul minier cripto.

Georgia a văzut în mod clar că unii dintre vecinii săi au început să beneficieze de pe urma expansiunii sectorului cripto și nu vrea să piardă potențialele încasări fiscale rezultate din invitarea companiilor pe teritoriul său.

Măsurile incluse în legislație sunt modeste, dar intenția este bună. La fel ca și legalizarea marijuanei în SUA, stat cu stat unul după altul, când vine vorba de politici pro-cripto efectul este unul de domino.

De asemenea, guvernatorul statului Colorado a anunțat recent că este deschis la ideea plăților facturilor în criptoactive de către contribuabili, în speranța că statul va putea accepta plăți în cripto până în vară. Guvernatorul Jared Polis vede Colorado ca fiind “primul stat digital”.

Este clar că numeroase state se întrec acum pentru a fi văzute ca fiind cele mai pro cripto cu putință. Acesta este un semnal foarte pozitiv pentru piață și pentru industrie în general.

Fondul de investiții Sequoia pariază pe cripto

Sequioa, una dintre cele mai mari companii de investiții, a făcut un pariu de 500 de milioane de dolari pe cripto, lansând un fond pentru a investi în token-uri.

Fondul va cumpăra în principal criptoactive pe platforme terțe, funcționând ca un subfond al cunoscutului Sequoia Capital Fund, care investește în firme din spațiul cripto.

Această mutare reprezintă un pariu important pe piața criptoactivelor din partea Sequoia și marchează un moment interesant, mai ales având în vedere evoluția relativ slabă a prețurilor token-urilor în 2022.

Compania spune că susține token-urile cu un orizont de 20 de ani. Ceea ce reiese clar din acest demers este că nu mai vorbim despre obținerea unui profit rapid când vine vorba de cripto – instituțiile financiare importante cumpără și se pregătesc să dețină cripto pe termen lung.

În mod fundamental, strategia pe termen lung este un lucru bun și un semnal uriaș de încredere pentru piață într-un moment dificil.

Morgan Stanley atrage atenția asupra potențialului de risc al Ethereum

Morgan Stanley a calificat Ethereum drept un risc investițional mai mare decât bitcoin.

Compania și-a fundamentat scepticismul pe faptul că bitcoin are un scop “unic”, în timp ce blockchain-ul Ethereum are o multitudine de concurenți precum Cardano, Solana și alții.

Acest lucru este în mod fundamental corect. Bitcoin este de departe cel mai puternic criptoactiv pentru ceea ce face. Ar putea fi trasate asemănări cu Dogecoin sau SHIB, dar în realitate nu se compară.

Totuși, comparația dintre Ethereum și alte blockchains care construiesc aplicații este corectă. Provocarea pentru investitori este să echilibreze acest risc și să se gândească la diversificare în cadrul sectorului, astfel încât să aibă o participație într-o varietate de proiecte.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: