Vânzările ilegale de medicamente pentru slăbit precum Wegovy și Ozempic sunt în creștere/ Agenția daneză a medicamentelor a raportat la poliție 26 de site-uri care nu au voie să le vândă

ozempic Sursa foto: pixabay.com

Cererea tot mai mare de medicamente produse de firma Novo Nordisk, Wegovy și Ozempic – pentru pierderea în greutate și diabet – alimentează o creștere a vânzărilor ilegale în țara sa de origine, Danemarca, unde autoritățile încearcă acum să reprime activitatea ilicită, scrie Bloomberg.

Agenția daneză a medicamentelor a raportat poliției 26 de site-uri web care pretind că vând produse precum Ozempic și Wegovy de la Novo, precum și medicamente pentru potență. Site-urile nu sunt autorizate să vândă medicamente și nu există nicio garanție că produsele sunt legitime, a precizat Agenția.

“Ne așteptam, din păcate, la această creștere a ofertei ilegale de medicamente semaglutide Ozempic și Wegovy din cauza cererii mari și a atenției mediatice”, a declarat Jeanne Majland, șef de departament în cadrul agenției.

Săptămâna trecută, autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor a avertizat împotriva cumpărării online de pixuri preumplute pentru slăbit și a spus că pacienții ar trebui să obțină în schimb o rețetă prin intermediul unui profesionist din domeniul sănătății.

Autoritatea a confiscat 369 de pixuri injectabile Ozempic potențial false din ianuarie, față de niciunul înainte de acea lună. În Germania, autoritățile au demarat o investigație privind pixurile Ozempic contrafăcute, ceea ce a determinat un avertisment din partea Agenției Europene pentru Medicamente.

Popularitatea medicamentelor Novo a crescut vertiginos după ce celebrități și influenceri le-au descris ca fiind o scurtătură pentru pierderea în greutate. Novo, care a devenit cea mai valoroasă companie din Europa pe fondul creșterii vânzărilor, și-a majorat luna trecută prognoza de profit pentru 2023 și urmează să prezinte joi rezultatele.

 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *