Vedetele Tom Brady și Gisele Bundchen, care au apărut în reclamele FTX, printre perdanții din urma falimentului platformei cripto. Rolul lor în susținerea firmei a fost supus unei examinări juridice

gisele bundchen Foto: Gisele Bundchen, Facebook

La mai puțin de un an după ce Tom Brady și Gisele Bundchen au apărut într-o serie de reclame la Super Bowl pentru FTX, fostul cuplu a devenit unul dintre cei mai mari deținători de acțiuni în întreprinderea aflată acum în faliment, informează CNN Business. Rolul lor în susținerea FTX a fost deja supus unei examinări juridice.

Brady deține 1,1 milioane de acțiuni ordinare ale FTX, în timp ce Bundchen deține 686.000 de acțiuni, potrivit documentelor depuse luni la tribunalul de faliment.

La apogeu, FTX, companie privată, a fost evaluată la aproximativ 32 de miliarde de dolari.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Indiferent cât au plătit Brady și Bundchen pentru participațiile lor, ei, împreună cu alte sute de investitori, își vor vedea aproape sigur pozițiile complet șterse. (Documentele judiciare nu au dezvăluit ce au plătit investitorii pentru acțiunile lor și nici nu au detaliat când au fost achiziționate).

Atunci când companiile dau faliment, acționarii sunt de obicei ultimii care își recuperează fondurile. Legile americane privind falimentul prevăd că creditorii – în cazul FTX, clienții care au depus bani pe platformă – sunt primii care trebuie să fie plătiți.

Un reprezentant al celor doi, care au divorțat în octombrie, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Rolul lor în stimularea FTX a fost deja supus unei examinări juridice. La scurt timp după prăbușirea FTX, un client a înaintat o propunere de proces colectiv împotriva fondatorului FTX, Sam Bankman-Fried, împreună cu Brady, Bundchen și alte câteva celebrități care au sprijinit FTX. Cazul, intentat de avocații de mare greutate Adam Moskowitz și David Boies, susține că FTX a fost “o schemă Ponzi masivă” și că liderii din spatele acesteia erau “genii în domeniul relațiilor publice și al marketingului”.

Când platforma cripto s-a prăbușit la mijlocul lunii noiembrie, Bankman-Fried și alții au fost înlocuiți la conducere de experți în restructurare care supraveghează falimentul FTX și a zeci de afiliați.

“La sfârșitul zilei, nu vom putea recupera toate pierderile de aici”, a declarat noul director general al companiei, John Ray III, în fața unei comisii a Congresului luna trecută.

Bankman-Fried a pledat nevinovat săptămâna trecută la opt capete de acuzare federale de fraudă electronică, conspirație și încălcări ale finanțării campaniilor electorale. Procurorii federali îl acuză pe antreprenorul în vârstă de 30 de ani, cândva o celebritate în cercurile criptografice, că a furat fondurile clienților de la FTX pentru a acoperi pierderile exagerate ale fondului său de acoperire, Alameda. De asemenea, ei spun că a folosit fondurile pentru a susține un stil de viață luxos pentru el și pentru angajații săi.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: