Ziua Internațională a Pădurii: 3,6 milioane de oameni din UE lucrează în activități forestiere

Redacția mart. 21, 2023 1 comentarii
via transilvanica, padure, munte

Ziua internațională a pădurilor este sărbătorită în fiecare an la 21 martie, zi ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței pădurilor.

Ecosistemele forestiere oferă numeroase beneficii pentru societate: pe lângă faptul că furnizează lemn pentru construcții sau combustibil, pădurile joacă un rol crucial în curățarea aerului și a apei și în prevenirea inundațiilor, notează Eurostat. Ele oferă, de asemenea, un adăpost pentru animalele sălbatice, precum și un loc de recreere și relaxare.

Pădurile sunt furnizori naturali de servicii și motivul pentru care un număr total de 3,6 milioane de persoane din diferite domenii aveau un loc de muncă în 2021. În timp ce ocuparea totală a forței de muncă în UE a crescut cu 5,9% între 2011 și 2021, ocuparea forței de muncă în sectorul forestier a scăzut marginal în aceeași perioadă (-0,4%).

Cu peste 159 de milioane de hectare de pădure, UE avea în 2021 3,2 milioane de persoane care lucrau în activități legate de silvicultură și de industria lemnului și alte 437 de mii de persoane care desfășurau activități independente în acest sector.

Cele mai multe persoane lucrau în domeniul fabricării mobilei, care a înregistrat un total de 1,1 milioane de persoane angajate și 174 de mii de lucrători independenți.

Al doilea cel mai mare angajator a fost fabricarea lemnului și a produselor din lemn și plută (cu excepția mobilei) și fabricarea articolelor din paie și materiale de împletit, cu 1 milion de persoane angajate și 153 de mii de lucrători independenți. Fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie a ocupat locul al treilea, cu 615 mii de persoane angajate și 15 mii de lucrători independenți. Silvicultura și exploatarea forestieră au înregistrat cel mai mic număr de lucrători: aproape 450 de mii de persoane angajate și 95 de mii de lucrători independenți.

 

Sursa Foto: Via Transilvanica/ Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *