AROBS Transilvania Software va crea un sistem informatic pentru reducerea digitalizării în Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca / Proiectul, finanțat prin PNRR

Pe scurt

  • Studenții și angajații UBB vor iniția și monitoriza online diverse documente și cereri administrative, eliminând documentele pe hârtie.
Articolul integral continuă mai jos
UBB Cluj site Universitatea Babes Bolyai Foto: UBB Cluj (Sursa: site oficial Universitatea Babes Bolyai)

AROBS Transilvania Software, companie antreprenorială de tehnologie, anunță că va crea un sistem informatic de tip low-code pentru reducerea birocrației în cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Proiectul de digitalizare „DIGIHUBB” implementat de UBB este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Serviciile livrate de către AROBS Transilvania Software vor avea o valoare totală de 11.828.600,00 lei.

Acest sistem are scopul de a reduce birocrația în cadrul universității, de a digitaliza 250 de procese administrative interne, de a crea o registratură electronică si o arhivă digitală.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Studenții și angajații UBB vor putea iniția online documente și solicitări, precum cereri de eliberare de adeverințe, cereri pentru întreruperea studiilor, de echivalare a unor discipline, de glisare taxă-buget, de returnare a unor taxe, cereri de cazare, dar și multe altele, fără a trebui să se mai deplaseze fizic la UBB sau să stea la coadă pentru a le depune și fără a mai folosi documente pe hârtie. De asemenea, atât parcursul cât și soluționarea acestor cereri vor putea fi urmărite online. Documentele încărcate în aceste fluxuri administrative vor fi avizate online și semnate electronic. Toate aceste fluxuri și documente nu vor mai trebui tipărite, ele putând fi arhivate electronic, respectând toate normele legale în acest sens”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Adrian Petrușel.

Proiectul DIGIHUBB a avut în vedere dezvoltarea a 15 laboratoare, dedicate digitalizării unor programe educaționale, din cele șase școli academice UBB, precum Școala academică/de știință Art & Humanities; Școala academică/de știință Social Sciences; Școala academică/de știință Life & Natural Sciences;  Școala academică/de știință Health; Școala academică/de știință Engineering & Technology și Școala academică Divinity. Din cele 15 laboratoare, 13 au fost deja dotate.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost dotate deja cele trei centre transversale care vor susține întregul demers al celor 15 laboratoare și vor asista unitățile existente în UBB: Centrul EON-UBB-XR de utilizare a realităților virtuale în actul academic); Hub-ul UBB de Tehnologii Inovative, prin susținerea unităților dedicate inteligenței artificiale, roboticii și securității cibernetice; Incubatorul de Afaceri UBB, prin automatizarea proceselor și digitalizarea afacerilor. Două centre de date care deja au fost dotate vor servi ca unități suport pentru toate celelalte structuri. 

În cadrul proiectului, a avut loc o primă etapă de formare a competențelor digitale a cadrelor didactice, didactice auxiliare, de cercetare, respectiv a studenților.

Alături de alți colegi din echipa AROBS, și ei absolvenți UBB ca și mine, ne implicăm în susținerea acestui proiect, care folosește tehnologia pentru a eficientiza procesele educaționale și administrative, în beneficiul studenților, cadrelor didactice și al întregii comunități academice”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.