Avionul privat al lui Elon Musk a aterizat la Beijing, anunță Reuters/ Musk este așteptat să se întâlnească cu oficiali chinezi de rang înalt și să viziteze fabrica Tesla din Shanghai

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia Wikipedia

Un avion privat folosit de directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a ajuns la Beijing, potrivit unui martor ocular citat de Reuters. Musk este așteptat să se întâlnească cu oficiali chinezi de rang înalt și să viziteze fabrica Tesla din Shanghai, au declarat sursele, în ceea ce ar fi prima sa călătorie în China în ultimii trei ani.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la faptul că Musk a ajuns în China.

Nu era clar cu cine se va întâlni Musk în guvernul chinez și ce probleme vor discuta. Mass-media de stat nu a raportat despre vizita lui Musk până marți după-amiază.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Ministerul de Externe al Chinei a declarat într-o declarație că guvernul i-a urat bun venit lui Musk – și altor lideri de afaceri – în căutarea promovării unei “cooperări reciproc avantajoase”.

Reuters a relatat în martie că Musk plănuia o călătorie în China și căuta o întâlnire cu premierul chinez Li Qiang.

Călătoria are loc într-un moment în care Tesla se confruntă cu o intensificare a concurenței din partea vehiculelor electrice fabricate în China și cu o anumită incertitudine cu privire la planurile de extindere a complexului de fabrici din Shanghai, pe care Musk l-a vizitat ultima dată la începutul anului 2020.

China este a doua cea mai mare piață a Tesla după SUA, iar fabrica din Shanghai este cel mai mare centru de producție al producătorului de mașini electrice.

Printre domeniile cheie de interes pentru cei care urmăresc Tesla se numără statutul planurilor sale de creștere a producției cu 450.000 de vehicule pe an la uzina din Shanghai. În aprilie a declarat că va construi o fabrică în apropiere pentru a produce produse de stocare a energiei Megapack.

O altă întrebare care nu a fost încă rezolvată este dacă autoritățile de reglementare din China vor aproba lansarea funcțiilor avansate de asistență pentru șoferi ale Tesla, disponibile pe alte piețe ca parte a software-ului “Full Self Driving” pe care îl vinde pentru 15.000 de dolari pe vehicul.

Avionul privat al lui Musk, un Gulfstream G650ER din 2015, a fost arătat plecând din Alaska marți dimineață, ora Asiei, înainte de a traversa Japonia și Coreea de Sud, potrivit ADS-B Exchange, un site de agregare a zborurilor.

Avionul, cu numărul de identificare al cozii, a putut fi văzut marți pe Aeroportul Internațional Beijing Capital, potrivit martorului Reuters.

În timp ce avionul său se afla în drum spre China, Musk a scris pe Twitter despre progresele programului spațial chinezesc, care își propune să trimită un echipaj pe Lună înainte de 2030.

“Programul spațial chinezesc este mult mai avansat decât își dau seama majoritatea oamenilor”, a spus el.

Compania spațială a lui Musk, SpaceX, și aplicațiile militare ale rețelei sale de sateliți Starlink au fost urmărite cu interes și îngrijorare de cercetătorii chinezi de la invazia Rusiei în Ucraina.

Companiile chineze de stat se grăbesc să urmeze Starlink prin lansarea propriilor sateliți de comunicații pe orbită joasă a Pământului. Cercetătorii militari chinezi au studiat Starlink ca pe o tehnologie potențial amenințătoare, potrivit unor cercetări analizate de Reuters.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: