Banca italiană Intesa Sanpaolo plănuiește tăieri semnificative de locuri de muncă, pe măsură ce se îndreaptă spre folosirea inteligenței artificială și digitalizare

intesa sanpaolo foto Foto: Intesa Sanpaolo Foto

Intesa Sanpaolo va desființa mii de locuri de muncă și se va concentra pe un model de afaceri mai rezistent, care să includă o mai mare utilizare a inteligenței artificiale și a digitalizării, transmite Euronews.

Cea mai mare bancă din Italia, Intesa Sanpaolo, va desființa mii de locuri de muncă în încercarea de a reduce costurile și de a accelera transformarea digitală a companiei.

Reducerile reprezintă aproape 10% din forța de muncă actuală a băncii. Compania afirmă că reducerile, care ar trebui să aibă loc până în 2027, vor fi voluntare. Aproximativ 2.000 de posturi vor fi ocupate în filialele internaționale ale băncii, în timp ce 7.000 vor fi ocupate în Italia.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Acestea vor include, de asemenea, 4 000 de persoane care fie se vor pensiona anticipat în următorii trei ani, fie vor putea accesa un fond de solidaritate. Banca afirmă că reducerile vor duce la economii de aproximativ 500 de milioane de euro pe an începând din 2028.

Măsura a fost luată într-un efort de a consolida sustenabilitatea rezultatelor viitoare ale băncii, precum și de a consolida în continuare un model de afaceri mai puternic, axat pe inteligența artificială și digitalizare.

Deși Intesa va suporta taxe de aproximativ 350 de milioane EUR în T4 2024 pentru această schimbare, aceasta a asigurat investitorii că nu va afecta valoarea venitului net așteptat pentru întregul an, care este de aproximativ 8,5 miliarde EUR.

De asemenea, compania face unele angajări specifice, în conformitate cu noua sa strategie.

Aceasta include angajarea a 3.500 de tineri angajați cu contracte pe perioadă nedeterminată până în iunie anul viitor, dintre care 1.500 vor fi consilieri globali pentru activitățile comerciale ale rețelei.

Intesa Sanpaolo colaborează cu Banca Europeană de Investiții pentru investiții în energia eoliană
Banca Europeană de Investiții a anunțat recent că va oferi Intesa Sanpaolo o contragaranție în valoare de 500 de milioane EUR, ceea ce îi va permite acesteia din urmă să creeze un portofoliu de garanții bancare în valoare de aproximativ 1 miliard EUR. Garanțiile bancare sunt promisiuni ale băncilor de a acoperi plata unei terțe părți, în cazul în care un debitor nu plătește.

La rândul său, această asociere va contribui la sprijinirea interconectării rețelelor electrice și a lanțului de aprovizionare pentru noile proiecte de parcuri eoliene din UE.

Gelsomina Vigliotti, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), a afirmat într-o declarație: „Energia eoliană este esențială pentru independența energetică a Europei. Producătorii se confruntă cu provocări precum costurile ridicate, cererea incertă, blocajele din lanțul de aprovizionare și concurența internațională puternică.

„Acest acord arată modul în care instrumentele de partajare a riscurilor ale BEI contribuie la depășirea acestor dificultăți și la finanțarea unor proiecte esențiale pentru tranziția ecologică și decarbonizarea economiei europene, consolidând în același timp competitivitatea industrială.”

Mauro Micillo, șeful filialei IMI Corporate and Investment Banking a Intesa Sanpaolo, a declarat „Tranziția energetică necesită investiții semnificative și o colaborare virtuoasă între părțile interesate publice și private. În acest context, dezvoltarea energiilor regenerabile este unul dintre obiectivele-cheie ale strategiilor ecologice la nivel național și european.

Articolul integral AICI

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: