Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre s-a angajat să aloce 624 milioane de euro pentru noi proiecte

bani, euro, monede Foto: Moneda euro / Pexels.com

Consiliul de administraţie al băncii a aprobat 22 de operaţiuni noi în valoare totală de 771 milioane de euro în 2020. De asemenea, Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre s-a angajat să aloce 624 milioane de euro pentru noi proiecte, transmite Agerpres. Consiliul Guvernatorilor Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a organizat vineri cea de-a 23-a reuniune anuală, desfăşurată în cadrul unei sesiuni online. Sub preşedinţia Republicii Armenia, Consiliul a analizat şi aprobat situaţiile financiare ale Băncii pentru anul 2020.

Pe parcursul anului, BSTDB şi-a concentrat activităţile pe sprijinirea IMM-urilor şi a altor firme pentru a face faţă crizei pandemiei, punând accentul pe acordarea de împrumuturi pe termen scurt şi sprijin pentru capitalul de lucru clienţilor existenţi. Portofoliul BSTDB a depăşit două miliarde de euro la sfârşitul anului, marcând o creştere de 12% faţă de rezultatele din 2019.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre şi-a menţinut profitabilitatea pentru al şaisprezecelea an consecutiv, cu un profit net de 14,2 milioane de euro.

Consiliul Guvernatorilor l-a numit preşedinte al Consiliului pe guvernatorul pentru Republica Azerbaidjan. Guvernatorii Republicii Bulgaria şi ai Georgiei au fost aleşi vicepreşedinţi, pentru o perioadă de un an. Următoarea reuniune anuală a Băncii şi evenimentele asociate vor fi găzduite de Azerbaidjan.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s.

Foto: Moneda euro / Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *