Biden spune că nu exclude interzicerea importurilor de petrol din Rusia

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
petrol

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări miercuri că „nimic nu este exclus”, unei jurnaliste care care l-a întrebat dacă Statele Unite intenţionează să interzică importurile de petrol rusesc, în momentul în care şeful statului american pleca de la Casa Albă într-o scurtă deplasare, relatează AFP, transmite News.ro.

Biden face această declaraţie după ce a impus deja o serie de sancţiuni economice Rusiei, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, de la închiderea spaţiului aerian american la sancţiuni dure vizând Banca centrală rusă.

Însă sancţuni vizând hidrocarburi – cea mai esenţială resursă a economiei ruse – sunt cerute sus şi tare de către conservatorii americani.

Este vorba despre sancţiuni simbolice puternice şi fără ca Statele Unite să nu le poată depăşi consecinţele, în contextul în care America este un mare producător de petrol şi nu contează prea mult pe ruşi în acest domeniu.

Europa depinde, însă, puternic, mai ales de gazele naturale ruseşti. Potrivit Federaţiei American Fuel & Petrochemical Manufacturers, în 2021 Statle Unite au importat în medie 209.000 de barili pe zi de brut şi 500.000 de barili pe zi de alte produse petroliere.

Rusia reprezintă, potrivit acestei surse, 3% din importurile totale de petrol ale Statelor Unite. Canada a anunţat luni că interzice orice import de ţiţei rusesc.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *