Cei mai mari producători de semiconductori din Japonia, de la Toshiba la Sony, se confruntă cu o nouă problemă: lipsa de ingineri

Redacția iun. 26, 2022 1 comentarii
semiconductori placa

Cei mai mari producători de semiconductoare din Japonia, de la Toshiba la Sony, avertizează că eforturile guvernului de a revigora industria națională de cipuri este amenințată de lipsa inginerilor, scrie Financial Times.

Criza de forță de muncă anticipată vine în contextul în care Japonia lucrează pentru a crește investițiile în semiconductori, ca parte a unui efort de a-și consolida securitatea economică în urma penuriei de cipuri cauzată de întreruperile de aprovizionare Covid-19.

Într-un apel adresat luna trecută Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei, un organism al industriei electronice a declarat că cei cinci ani până în 2030 reprezintă „ultima și cea mai mare șansă pentru industria japoneză a semiconductorilor de a-și recăpăta poziția” după ani de zile de pierdere a cotei de piață la nivel mondial.

Asociația Japoneză a Industriilor Electronice și a Tehnologiei Informației a declarat că succesul sectorului depinde de asigurarea unui număr suficient de talente pentru a inova și a opera fabricile de cipuri. Aceasta a estimat că opt mari producători vor trebui să angajeze aproximativ 35.000 de ingineri în următorii 10 ani pentru a ține pasul cu ritmul investițiilor.

Pentru a stimula inovarea și a pregăti viitorii angajați, Toshiba, Sony și alții fac echipă cu cele mai bune departamente de știință din întreaga țară, alocând fonduri suplimentare pentru cercetarea și recrutarea de cipuri.

Luna trecută, președintele american Joe Biden și prim-ministrul japonez Fumio Kishida s-au angajat să consolideze capacitatea de producție a semiconductorilor și colaborarea pentru dezvoltarea de cipuri avansate.

TSMC, împreună cu Sony, construiește o fabrică în valoare de 8,6 miliarde de dolari în sudul insulei Kyushu și intenționează să angajeze aproximativ 1.700 de lucrători pentru această unitate. Guvernul a declarat că va subvenționa până la 476 miliarde de yeni (3,5 miliarde de dolari).

Alte fabrici vor fi puse în funcțiune. Kioxia, împreună cu partenerul său  Western Digital, cheltuiește aproape 1 miliard de yeni pentru o fabrică din centrul Japoniei, care urmează să fie deschisă în toamnă, și va aloca încă 1 miliard de yeni pentru o fabrică din nordul Japoniei, care urmează să fie finalizată anul viitor.

Renesas Electronics va investi 90 de miliarde de yeni pentru redeschiderea unei fabrici pe care a închis-o în 2014 pentru a extinde producția de semiconductori de putere utilizați în vehiculele electrice.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.