Decizie de infringement pentru Germania. Comisia Europeană cere clarificări cu privire la normele pentru protejarea lucrătorilor pe şantierele

Redacția iun. 9, 2021 0 comentarii
constructii, santier, infrastructura, autostrazi, muncitori

Comisia Europeană a decis miercuri să iniţieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, trimiţând Germaniei o scrisoare de punere în întârziere. CE solicită clarificări cu privire la normele naţionale de transpunere a legislaţiei UE în vederea protejării securităţii şi a sănătăţii lucrătorilor pe şantierele de construcţii, informează un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Scrisoarea de punere în întârziere reprezintă, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement.

Directiva 92/57/CEE a Consiliului stabileşte cerinţe minime de securitate şi sănătate pentru lucrători pe şantierele temporare sau mobile. Legislaţia germană actuală ar putea reduce nivelul de protecţie a lucrătorilor din acest sector cu grad ridicat de risc, deoarece limitează numărul de cazuri în care este necesar un plan de securitate şi de sănătate. Normele germane par să impună astfel de planuri numai atunci când pe un şantier sunt prezenţi lucrători ai mai multor angajatori, în timp ce directiva le impune, în principiu, în cazul tuturor şantierelor, indiferent de numărul angajatorilor.

Comisia ar dori să primească explicaţii şi cu privire la alte condiţii stabilite de legislaţia germană pentru elaborarea unui plan de securitate şi de sănătate. Germania are la dispoziţie două luni pentru a răspunde aspectelor semnalate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Foto: FMI/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *