EasyJet a respins oferta de preluare din partea Wizz Air (Reuters)

Redacția sept. 9, 2021 0 comentarii
easy jet pixabay

EasyJet a respins joi oferta de preluare din partea Wizz Air, ce ar fi creat o companie aeriană low-cost care să rivalizeze cu Ryanair, optând în schimb să obţină de la acţionari 1,7 miliarde de dolari şi să meargă pe cont propriu, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

EasyJet nu a dorit să precizeze numele pretendentului, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că este vorba despre Wizz Air. De asemenea, reprezentanții Wizz nu au dorit să comenteze.

Oferta de preluare exclusiv în acţiuni subevaluează fundamental afacerea sa, a informat EasyJet.

Compania britanică EasyJet, care în timpul pandemiiei a înregistrat primele sale pierderi anuale şi a renunţat la 4.500 de angajaţi, vrea să “fure” din cota de piaţă a operatorilor aerieni British Airways şi Air France-KLM, care îşi restrâng zborurile pe distanţe scurte. Dar EasyJet se confruntă cu o concurenţă semnificativă din partea Ryanair, cea mai companie aeriană low-cost din Europa, şi a Wizz, care se extinde rapid, ambele redresându-se mai rapid decât easyJet în sezonul de vară.

Wizz are o poziţie puternică în Europa de Est, în ţări ca Polonia şi România, în timp ce easyJet este bine poziţionată în Marea Britanie, Italia, Elveţia, Germania şi Franţa. Atât EasyJet, cât şi Wizz operează exclusiv flote Airbus.

EasyJet are o capitalizare bursieră de 3,33 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de dolari), în timp ce Wizz este evaluată la 5,1 miliarde de lire sterline.

“EasyJet a fost întotdeauna o ţintă strategică pentru Jozsef Varadi, şeful Wizz”, susţin sursele.

Wizz Air operează o flotă de 141 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar încheiat pe 31 martie 2021, compania a înregistrat 10,2 de milioane de pasageri.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *