FMI și-a redus prognoza de creștere economică a SUA, în condițiile în care majorările de dobândă vor duce la un consum mai mic

SUA, statele unite, america Sursa foto: Unsplash Nik Shuliahin

Fondul Monetar Internațional și-a redus vineri prognoza de creștere economică a SUA, în condițiile în care majorările agresive ale dobânzilor de către Rezerva Federală vor micșora cererea, dar a prezis că Statele Unite vor evita „la limită” o recesiune, scrie Reuters.

Într-o evaluare anuală a politicilor economice americane, FMI a precizat că se așteaptă acum ca Produsul Intern Brut al SUA să crească cu 2,9% în 2022, mai puțin decât cea mai recentă prognoză de 3,7% din aprilie.

Pentru 2023, FMI a redus prognoza de creștere a SUA la 1,7% de la 2,3% și se așteaptă acum ca în 2024 creșterea să atingă un minim de 0,8%.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În octombrie anul trecut, FMI a estimat o creștere economică de 5,2% în SUA în acest an, dar de atunci, noile variante COVID-19 și întreruperile încăpățânate ale lanțului de aprovizionare au încetinit redresarea, în timp ce o creștere bruscă a prețurilor la combustibili și alimente, provocată de războiul Rusiei în Ucraina, a alimentat și mai mult inflația la maximele ultimilor 40 de ani.

„Suntem conștienți că există o cale tot mai îngustă pentru evitarea unei recesiuni în SUA”, a declarat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, într-o conferință de presă, menționând că perspectivele au un grad ridicat de incertitudine.

„Economia continuă să-și revină după pandemie, iar șocuri importante lovesc în economie din cauza invaziei rusești în Ucraina și a blocajelor din China”, a spus ea. „Alte crize ar face inevitabil ca situația să devină mai dificilă”.

Dacă este suficient de mare, un șoc ar putea împinge Statele Unite într-o recesiune, dar aceasta ar fi probabil scurtă și superficială, cu o creștere modestă a șomajului, asemănătoare cu recesiunea americană din 2001, a declarat Nigel Chalk, director adjunct al FMI pentru emisfera vestică. Economiile puternice din SUA ar ajuta la susținerea cererii, a adăugat acesta. citeste mai mult

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: