Furnizorul Apple, BOE, unul dintre cei mai mari producători de ecrane din lume, încheie un acord de 9 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de ultimă generație în sud-vestul Chinei

tableta, apple Sursa foto: Pexels

Furnizorul Apple, BOE Technology Group, unul dintre cei mai mari producători de ecrane din lume, va înființa un complex de producție de ultimă generație în valoare de 9 miliarde de dolari în Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul țării, care ar trebui să consolideze poziția de lider a Chinei continentale în ceea ce privește capacitatea de producție de ecrane în următorii ani, scrie South China Morning Post.

BOE, care a anunțat inițial proiectul în decembrie anul trecut, va construi așa-numita instalație de producție Gen-8.6 AMOLED – pentru diode organice de emisie de lumină cu matrice activă.

Tranzacția subliniază eforturile guvernelor locale chineze de a spori colaborarea cu companiile Big Tech din sectorul privat, ceea ce este în concordanță cu eforturile continentului de a restabili încrederea în afaceri și de a impulsiona redresarea economică.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Construcția noii uzine este estimată să dureze 34 de luni, potrivit BOE, iar producția în masă ar trebui să înceapă în al patrulea trimestru al anului 2026. Uzina de ultimă generație este proiectată să producă 32.000 de substraturi de sticlă – fiecare măsurând 2.290 milimetri pe 2.620 mm – în fiecare lună.

Pe lângă faptul că va putea găzdui substraturi mai mari, BOE a declarat că linia sa de producție Gen-8.6 AMOLED va fi capabilă să îmbunătățească eficiența de tăiere a panourilor pentru ecrane de dimensiuni medii, să reducă costurile de producție, să scadă consumul de energie și să obțină o durată de viață extinsă.

Se așteaptă ca ecranele OLED pentru dispozitive mobile și alte dispozitive de tehnologie să se bucure de o expansiune rapidă între 2022 și 2027, cu o rată de creștere anuală compusă de 7,3%, potrivit unui raport recent al Display Supply Chain Consultants (DSCC).

Se preconizează că China va domina capacitatea globală de producție de ecrane, cu o cotă de piață de 72% între 2026 și 2027, se arată în raportul DSCC.

Prin comparație, cotele de piață ale Coreei de Sud și Taiwanului ar urma să ajungă la 8% și, respectiv, 17%, în 2027.

Potrivit DSCC, se preconizează că piața globală OLED va genera venituri de 64 de miliarde de dolari în 2026, determinată de cererea de panouri utilizate în laptopuri, monitoare de calculatoare și tablete.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: