Ministrul Energiei: România şi Bulgaria îşi vor uni forţele pentru pregătirea iernii din punctul de vedere al aprovizionării cu energie.

Redacția sept. 9, 2022 0 comentarii
gaze, aragaz, foc

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că România şi Bulgaria îşi vor uni forţele pentru pregătirea iernii din punctul de vedere al aprovizionării cu energie.

„Astăzi mă aflu la lucrările Consiliului Energiei, care se desfăşoară la Bruxelles. Cu această ocazie am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei din Bulgaria, Hristov Rossen, pentru a discuta despre importanţa cooperării regionale pentru operaţionalizarea Platformei Energetice europene pentru achiziţia în comun a gazelor naturale precum şi operaţionalizarea coridorului Vertical de gaze naturale şi a celui Transbalcanic pentru a asigura o stabilitate energetică crescută în regiune”, a scris Virgil Popescu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Acesta a spus că România şi Bulgaria îşi vor uni forţele privind pregătirile pentru iarnă şi rolul resurselor indigene cu producţie în bandă în asigurarea independenţei energetice şi a securităţii în aprovizionare.

Miniştrii europeni ai Energiei discută vineri pentru a căuta soluţii privind protejarea consumatorilor de prețurile record la energie. Aceștia vor discuta și despre cele cinci propuneri anunțate de Comisia Europeană, printre care se numără și plafonarea prețului la gazele naturale.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.