Producția industrială a Germaniei a scăzut în martie, mai puțin decât estimau analiștii/ Sectorul construcțiilor a avut o evoluție bună

metalurgie, fabrica, muncitor, productie Sursa foto: Pixabay

Producţia industrială a Germaniei a scăzut în martie, deşi mai puţin decât previzionau analiştii, pe fondul evoluţiei bune din sectorul construcţiilor, sporind astfel speranţele în redresarea celei mai mari economii europene, transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.

Conform datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis) publicate miercuri, producţia industrială a scăzut în martie cu 0,4% faţă de luna precedentă, în timp ce analiştii se aşteptau la un declin de 0,6%.

„Scăderea din martie, după două luni de creştere, ne reaminteşte că economia germană încă se confruntă cu dificultăţi. Ne aşteptăm ca producţia industrială a Germaniei să crească în acest an, dar sub nivelul din anii precedenţi”, a apreciat Franziska Palmas, economist la Capital Economics.

Un indicator mai puţin volatil arată că producţia industrială în perioada ianuarie – martie 2024 a fost cu 1% mai ridicată decât în precedentele trei luni, conform Destatis.

În februarie, producţia industrială a crescut cu 1,7%, după ce datele iniţiale indicaseră un avans de 2,1%.

„Tendinţa de scădere se apropie de final şi revine optimismul. Totuşi, drumul spre o redresare semnificativă, în special în industrie, va fi de durată”, susţine analistul Carsten Brzeski de la ING.

În martie, comenzile industriale au scăzut cu 0,4% faţă de luna precedentă, pe fondul cererii externe slabe. În aprilie, 39,5% din firmele industriale au raportat o lipsă a comenzilor, faţă de un nivel de 36,9% în ianuarie, arată rezultatele unui studiu publicat de Institutul Ifo.

Guvernul de la Berlin a revizuit în creştere, de la 0,2% la 0,3%, estimările privind avansul economiei în acest an.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *