Producția mondială de mașini electrice: compania chineză BYD a depășit Tesla

Redacția mai 29, 2023 0 comentarii
BYD masini

2022 a fost un alt an istoric pentru EV-uri, producția anuală depășind 10 milioane de mașini pentru prima dată în istorie. Acest lucru reprezintă o creștere considerabilă față de cifra de 6,7 milioane din 2021, scrie Visual Capitalist. Iar datele arată o creștere de peste 200% pentru compania chineză BYD, care a depășit Tesla în acest clasament.

BYD Auto

BYD Auto ar putea deveni primul producător auto din lume care va produce peste 2 milioane de EV-uri într-un singur an. Compania plănuiește un impuls major în Europa, unde se așteaptă să construiască fabrici pentru a evita tarifele UE pentru importurile de automobile chinezești.

De asemenea, compania construiește o fabrică în Thailanda, pentru a produce modele cu volan pe dreapta pentru piețe precum Australia, Noua Zeelandă și Regatul Unit.

Tesla

Tesla și-a crescut producția cu 40% în 2022, rămânând în fața mărcilor occidentale precum Volkswagen (+10%) și GM (+13%), dar rămânând în urma rivalilor săi chinezi, precum Geely (+251%).

Compania vizează o producție anuală de 20 de milioane de mașini până în 2030, ceea ce înseamnă că va trebui să mențină rate de creștere anuală de două cifre mari pentru restul deceniului. Pentru a susține această inițiativă, Tesla plănuiește o fabrică de mai multe miliarde de dolari în Mexic, capabilă să producă 1 milion de mașini pe an.

Hyundai

Hyundai Motor Company, care deține și Kia, a înregistrat o rată de creștere similară cu cea a Tesla. Producătorul auto sud-coreean a fost unul dintre primii care au intrat pe piața mașinilor electrice, lansând primul Hyundai Ioniq în 2016.

 

Foto: bydeurope.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *