Rusia anunță că a plătit în ruble dobânzile pentru două emisiuni de eurobonduri denominate în dolari, pentru a evita un default

Rubla ruseasca Sursă foto: Pexels

Ministerul rus al Finanţelor a anunţat joi că a plătit în ruble dobânzile pentru două emisiuni de eurobonduri denominate în dolari, pentru a evita un default al datoriei publice, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Termenii ambelor emisiuni de obligaţiuni în dolari prevedeau că plăţile pot fi făcute în anumite condiţii în euro, lire sterline sau franci elveţiei, dar nu şi în ruble.

Rusia a avut probleme să efectueze plăţile pentru obligaţiunile sale internaţionale în valoare de 40 de miliarde de dolari de când i-au fost impuse sancţiuni dure în urma invadării Ucrainei, pe 24 februarie.

Cele mai recente plăţi, care se ridică la 12,51 miliarde de ruble (234,5 milioane dolari), erau datorate pentru emisiuni de obligaţiuni cu maturitate în 2027 şi 2047, ai căror termeni nu permit plăţi în ruble.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

”Obligaţiile de plată pentru obligaţiunile de stat ale Federaţiei Ruse au fost îndeplinire în totalitate de Ministerul Finanţelor”, a anunţat instituţia într-un comunicat.

Termenii ambelor emisiuni de obligaţiuni în dolari prevedeau că plăţile pot fi făcute în anumite condiţii în euro, lire sterline sau franci elveţiei, dar nu şi în ruble.

Ambele emisiuni au o perioadă de graţie de 30 de zile pentru efectuarea plăţilor.

Pentru evitarea unui default, fondurile trebuie plătite în moneda corectă, în conturile deţinătorilor de obligaţiuni, în termenul prevăzut.

Ultimele transferuri de bani către Depozitarul Naţional pentru Reglemente au avut loc după ce preşedintele Vladimir Putin a semnat miercuri un decret pentru stabilirea unor proceduri temporare în vederea respectării obligaţiilor de plată a datoriilor externe de către Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: